Politieke zorgen over gevolgen stikstofbeleid voor Haarlemmermeer

24 jun, 09:22 Overig
Eric Hoenson / BDU
Erik Vermeulen neemt het op voor de boeren in Haarlemmermeer:  'Zij waren de pioniers van deze polder en zijn van historisch economisch belang.'
Erik Vermeulen neemt het op voor de boeren in Haarlemmermeer: 'Zij waren de pioniers van deze polder en zijn van historisch economisch belang.'

HAARLEMMERMEER Het geïntroduceerde stikstofbeleid van het kabinet heeft ook in de gemeenteraad van Haarlemmermeer tot vragen geleid. Het CDA wilde weten wat de gevolgen zijn voor de bouwplannen en Forza trekt zich het lot van de boeren aan. 

Fractievoorzitter Erik Vermeulen van Forza zei vol ongeloof kennis te hebben genomen van de plannen van het kabinet. Volgens hem zullen die een strop gaan betekenen voor de vele boeren het land en wellicht ook voor Haarlemmermeer. Hij noemde de mogelijkheid van eventuele onteigeningen van boerenbedrijven. Dat gaat hem aan het hart. “De pioniers van deze polder waren boeren, zij zijn van histori..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 4 uur geleden Gemeente bezig aan verbeteringsslag in communicatie met burgers
PREMIUM
Afbeelding
Overig 6 okt, 08:36 Minder conflicten en meer samenspel dankzij ‘beweegplein’ bij basisschool
PREMIUM
Afbeelding
Politiek 5 okt, 08:15 Kosten lijken behapbaar
PREMIUM
Afbeelding
Overig 4 okt, 10:00 Nieuwbouw Groeneweg opgeleverd: ‘Het is werkelijk een paradijs hier’
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 okt, 09:00 Oogjes mogen dicht tijdens concert Dennis Kivit in De Meerse
PREMIUM
Afbeelding
Overig 1 okt, 09:41 ‘Aan de dijk is altijd wat te doen’

Mis niks, lees alles van Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Nieuw-Vennep en omliggende plaatsen met Witte Weekblad Nieuw-Vennep. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Witte Weekblad Nieuw-Vennep lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Nieuw-Vennep.