Politieke zorgen over gevolgen stikstofbeleid voor Haarlemmermeer

24 jun, 09:22 Overig
Eric Hoenson / BDU
Erik Vermeulen neemt het op voor de boeren in Haarlemmermeer:  'Zij waren de pioniers van deze polder en zijn van historisch economisch belang.'
Erik Vermeulen neemt het op voor de boeren in Haarlemmermeer: 'Zij waren de pioniers van deze polder en zijn van historisch economisch belang.'

HAARLEMMERMEER Het geïntroduceerde stikstofbeleid van het kabinet heeft ook in de gemeenteraad van Haarlemmermeer tot vragen geleid. Het CDA wilde weten wat de gevolgen zijn voor de bouwplannen en Forza trekt zich het lot van de boeren aan. 

Fractievoorzitter Erik Vermeulen van Forza zei vol ongeloof kennis te hebben genomen van de plannen van het kabinet. Volgens hem zullen die een strop gaan betekenen voor de vele boeren het land en wellicht ook voor Haarlemmermeer. Hij noemde de mogelijkheid van eventuele onteigeningen van boerenbedrijven. Dat gaat hem aan het hart. “De pioniers van deze polder waren boeren, zij zijn van histori..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 uur geleden Kerken sluiten? Niet doen! Rob Mascini pleit voor open kerken
PREMIUM
Afbeelding
Overig 14 aug, 08:00 Meer economische diversiteit nodig
PREMIUM
Afbeelding
Overig 13 aug, 09:00 Overzicht indeling voetbalclubs Haarlemmermeer: drukte op zaterdag speeldag
PREMIUM
Afbeelding
Overig 12 aug, 09:00 Groen en water meer met elkaar in verbinding brengen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 11 aug, 09:00 Voorstanders vuurwerkverbod in de minderheid
PREMIUM
Afbeelding
Overig 10 aug, 09:00 Bij klimaat en energie geven we zelf het goede voorbeeld

Mis niks, lees alles van Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Nieuw-Vennep en omliggende plaatsen met Witte Weekblad Nieuw-Vennep. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Witte Weekblad Nieuw-Vennep lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Nieuw-Vennep.