Rick Wester met de 3-jarige hengst Joker.
Rick Wester met de 3-jarige hengst Joker. Trudy Witteman

Rick Wester blikvanger kortebaan Hoofddorp

Overig

HOOFDDORP Rick Wester behoort met zijn paarden tot de favorieten tijdens de kortebaan Hoofddorp op zaterdag 9 juli. De pikeur, werkzaam bij zijn eigen stal in Lijnden, is de opvolger van John de Leeuw als vaste rijder van de deelnemers van Stal de Groningers. In tegenstelling tot zijn voorganger heeft Wester al wel een zege achter zijn naam staan op de Kruisweg. 

Rick Wester beschouwt de kortebaan in Hoofddorp ongetwijfeld tot één van zijn thuiskortebanen. Hij won hier in 2016 al met Jagger Broline. Vorig jaar eindigde Wester met Chief One als tweede op het NK, georganiseerd door de Stichting Kortebaandraverij Hoofddorp, op de Renbaan Duindigt. Ook 2022 is voor Rick Wester goed begonnen. Hij won in Venhuizen met Panic Launcher. De andere twee zeges van het seizoen tot nu toe gingen eveneens naar Stal de Groningers. Mats Wester, de broer van Rick, reed Coktail Bar naar de overwinning.

Elk jaar weer behoorde De Leeuw tot de favorieten in zijn eigen Hoofddorp. Steeds slaagde hij er net niet in om te winnen op de Kruisweg. Na het seizoen van 2020 beëindigde hij zijn pikeurscarrière. Wester nam zijn plek op de sulky van de paarden van Stal de Groningers over en dit deed met succes. Vorig jaar boekte hij zeges met Chief One (twee keer), Archange de Jiel en Panic Launcher. Het leverde hem zijn eerste pikeurstitel op.

De kortebaandraverij in Hoofddorp begint om 13.00 uur. Voordat de eerste omloop plaatsvindt zal pater Albert Toppo, één van de opvolgers van pastor Kees van Lent, de paarden zegenen. Het is een aloud gebruik in de lange geschiedenis van de Hoofddorpse kortebaan. Omstreeks 13.30 uur geeft burgemeester Marianne Schuurmans het startschot. 

Dit jaar wordt bij het wedkantoor extra veel aandacht besteed aan het wedden op de paarden.

Frans Witteman

 

advertentie
advertentie