Afbeelding
Aangeleverd

Rouwenden praten verlies van zich af tijdens boottochtje

Overig

HAAREMMERMEER De groep Verlies en Rouw van Humanitas afdeling Haarlemmermeer maakte woensdag 15 juni met elkaar een boottocht met De Waterkoets over het Spaarne in Haarlem. De middag werd in zijn geheel verzorgd door Humanitas. Er gingen twaalf deelnemers en vijf begeleiders mee. Humanitas wilde met de boottocht mensen die te maken hebben met verlies en rouw, met elkaar in contact te brengen. Rouwen is namelijk een heftig proces dat eigenlijk nooit helemaal overgaat maar als het goed is groeien we als mens verder en wordt de pijn in de loop van de tijd minder heftig. Dan komt er een moment waarop men zich afvraagt : hoe doen andere mensen dat? Hoe pakken zij hun leven weer op? Hoe vind ik mijzelf weer in deze nieuwe situatie? Helaas het leggen van nieuwe contacten is niet voor iedereen even makkelijk en soms ligt eenzaamheid op de loer.

Humanitas organiseert, in een ongedwongen sfeer, 4 keer per jaar een bijeenkomst waarin het leggen van contacten mogelijk is. Op deze boottocht was daar alle gelegenheid voor! Onder het genot van koffie, thee, een drankje en een hapje ontstonden mooie gesprekken tussen de deelnemers, er werd serieus met elkaar gesproken, maar ook gelachen. Er werden mooie contacten gelegd en zelfs adressen uitgewisseld. Al met al het was een prachtige, geslaagde middag met... schitterend weer!

Wie in Haarlemmermeer woont en te maken heeft met verlies en rouw kan contact opnemen met Humanitas Haarlemmermeer via 06 46770572

advertentie
advertentie