Afbeelding
Foto Pexels

Koffiehoek ideeën die een lege ruimte omtoveren in een gezellige lounge

Overig

Een mooie koffiehoek in huis maken is een echte trend. Zeker onder de echte koffieliefhebbers of de die-hard koffiedrinkers, kan zo’n hoek een welkome toevoeging zijn op de rest van de inrichting. En aangezien we steeds vaker vanuit huis werken met z’n allen, heb je er ook echt wat aan, in plaats van het zelden of nooit te gebruiken. Daarmee wordt een knusse koffiehoek dus voor velen extra aantrekkelijk. Zoek je wat inspiratie of wil je nodige ideeën opdoen? Lees dan snel verder!

Ga voor de perfecte koffiehoek

Wanneer je een bepaalde hoek hebt in de kamer of keuken die een beetje leeg oogt, is dit de ideale plaats om een koffiehoek op te zetten. Ten eerste vul je zo mooi de lege ruimte een beetje op, terwijl het er gelijk voor zorgt dat de rest van je huis er ook weer stukken vrolijker uitziet. Eigenlijk is het maken van een mooie koffiehoek daarmee een echte win-win situatie. Met onderstaande ideeën weet je zeker dat je het helemaal goed doet, en het maximale uit de ruimte haalt.

Bruikbare ideeën

Een goed begin, voor het toepassen van onderstaande ideeën en tips, is het kiezen van de beste plaats voor je koffiehoek. Zoals gezegd is het ideaal als je ergens een beetje ruimte over hebt, maar het is wel zo fijn dat deze plek ook praktisch is. In de meeste gevallen betekent dit dat je niet al te ver van de keuken of zal zitten, en dichtbij plaatsen bent waar je vaak zit of werkt. Mocht je een geschikte plek hebben gevonden, let dan daarna bij het inrichten vooral op onderstaande zaken. 

Neem mooie bijpassende meubels

Alle benodigdheden die bij een koffiecorner horen dienen natuurlijk wel een goed plekje te krijgen. Daarom is een kastje, trolley, op een tafeltje vaak ideaal om alles op kwijt te kunnen. Een bijzettafel of een kleinere kastje kan natuurlijk ook. Als je alle spullen er maar goed in kwijt kan, en als iedereen maar kan zien waar dit speciale hoekje voor bedoeld is! 

Aanvullen met accessoires

Als de ideale plek en bijbehorende meubels eenmaal zijn geregeld, is het tijd voor de rest van de inrichting. Zoals we vaak zien in allerlei koffiebars, zijn er genoeg dingen die je op kunt hangen. Denk daarbij aan kopjes en schoteltjes, een mooi schilderij, of bordjes met daarop spreuken of soorten koffie. Daarbij is het extra leuk als alles qua stijl zoveel mogelijk past bij de rest van het geheel. Een paar leuke planten, bijvoorbeeld om op te hangen boven je koffiehoek, maken het geheel vaak helemaal af.

Vergeet het koffiezetapparaat niet

Een koffiemachine zelf is natuurlijk het kloppend hart van iedere koffiecorner. Wanneer deze namelijk niet goed is kan alles nog zo mooi aangekleed en gedecoreerd zijn, maar heeft het allemaal weinig zin. Kies daarom voor een koffiezetapparaat wat goed past in het geheel, en kwaliteit levert, terwijl het tevens een goede aanvulling is op de rest van de ruimte. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze machines in vele maten, prijsklassen en met de meest uiteenlopende functionaliteiten. Een juist keuze maken moet dus niet zo moeilijk zijn. 

Nog meer belangrijk in een koffiehoek

Hoewel alle bovenstaande ideeën en tips voor een goede koffiehoek al uitermate bruikbaar zijn, hebben we zeker nog meer. Want als je deze plek nou echt dat beetje speciaals mee wilt geven, wat kun je dan nog meer doen? In dat geval kunnen onderstaande dingen het verschil maken. Daarmee kan een echt gezellige en knusse koffiehoek zich onderscheiden met een wat kille versie. Zorg er daarom voor dat ze zoveel mogelijk in orde zijn, als je tenminste in positieve zin wilt opvallen met je zelf samengestelde koffiehoek.

Decoratie en omgeving

Wanneer je een beetje creatief bent met oude meubelstukken en decoratie, hoeft een koffiecorner helemaal niet veel te kosten. Veel oude meubels kunnen namelijk worden omgebouwd of opnieuw worden geschilderd en vormen vervolgens de perfecte aanvulling op jouw ideale koffie plekje in huis. Daarnaast kun je een aantal dingen in de nabije omgeving ook op zo’n manier aanpassen dat ze perfect binnen de rest van het geheel passen. 

Warme aankleding

Wat een leuke en gezellige koffiehoek anders maakt is uiteindelijk toch de aankleding hiervan. Je kunt wel snel een koffiezetapparaat ergens neerzetten en wat bijbehorende accessoires eromheen plaatsen, maar dat maakt nog geen leuke en knusse koffiehoek. Daarvoor moet je iets meer in de strijd gooien. Kies daarom voor leuke extra’s zoals een paar krukken of stoelen, of ga voor zoveel mogelijk warme kleuren. Daarmee kun je ervoor zorgen dat er net dat beetje extra uitstraling en sfeer bij komt kijken.

Ga voor groter

Bij een koffiehoek denken we al gauw een een kleine ruimte die anders toch niet echt gebruikt wordt, maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt het namelijk ook veel groter doen! Als je toch de ruimte over hebt is een koffiehoek met een bar daarbij een prima mogelijkheid. Zo kun je deze plaats niet alleen gebruiken om koffie te zetten maar kun je er ook gelijk zelf zitten en met anderen, net als in je favoriete koffiebar normaal gesproken. 

advertentie