Afbeelding
Ton Dijkstra / BDU

Drukte bij prikken en ‘stemstraat’ Vanzantenhal

16 maart 2022 om 15:33 Overig

NIEUW-VENNEP Het is druk op de wegen richting de Vanzantenhal aan de IJweg. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kunnen inwoners vandaag ook stemmen in een ‘stemstraat’. Dat is een stembureau waar vanuit de auto gestemd kan worden. Dan kan overigens ook op de fiets of scooter. De stemstraat staat op het terrein van de Vanzantenhal.

De Vanzantenhal is vandaag ook locatie waar jongeren van 15 jaar of ouder hun HPV vaccinatie kunnen halen. 

Beide activiteiten zorgen voor flinke drukte richting de Vanzanthal. Verkeersregelaars zijn aanwezig om de bezoekers via de juiste toe- en uitgang te begeleiden.

HOE WERKT HET STEMMEN IN DE STEMSTRAAT De bezoeker rijdt de auto - of fiets of scooter - naar de stemstraat. Let op: er mag maar 1 persoon in de auto zitten.

Rijd naar de plek waar de voorzitter van het stembureau zit. De voorzitter controleert de stempas, identiteitsbewijs en het register ongeldige stempassen. Vervolgens wordt het een stembiljet overhandigd.

In de auto wordt het stembiljet ingevuld en weer dicht gevouwen. Bent u op de fiets of scooter? Dan stemt u in een stemhokje. Het stembiljet gaat in de stembus en de bezoeker rijdt weer weg.

HPV VACCINATIE Jongens vanaf 2022 ook HPV-vaccinatieIn Nederland krijgen meisjes al sinds 2010 een uitnodiging voor vaccinatie tegen HPV. Vanaf 2022 krijgen ook jongens de kans om zich te beschermen tegen HPV-kanker. En krijgen ook zij hiervoor een uitnodiging van het Rijksvaccinatieprogramma. De HPV-vaccinatie beschermt tegen 6 soorten kanker. Baarmoederhalskanker is de bekendste. Maar van HPV kan je ook op andere plekken in je lichaam kanker krijgen: de mond- en keelholte, schaamlippen, anus, penis en vagina.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie