De gelukkige winnaars met hun mooi prijzen.
De gelukkige winnaars met hun mooi prijzen. r.joore

Stichting Leergeld Haarlemmermeer reikt prijzen jubileumpuzzel uit

Overig

HAARLEMMERMEER Stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft in 2021 haar 15-jarig bestaan gevierd. Een feestelijke avond in Schouwburg De Meerse om met trots op terug te kijken en waar vooral de Haarlemmermeerse jeugd zich van hun beste kant liet zien. Zo waren er optredens van onder andere Dansschool Marcella van Altena en Pier K.  Met een volle zaal heeft de stichting een netto-opbrengst van bijna 6.000 euro opgehaald. Veel geld dat Leergeld kan inzetten om nog meer kinderen kansen te geven hun talenten te ontwikkelen. 

In het programmaboekje van deze jubileumavond was ook een speciale Leergeldpuzzel opgenomen. Twaalf omschrijvingen die ‘omgezet’ moesten worden in woorden die goed passen bij het werk dat Leergeld Haarlemmermeer doet. En bij zo’n puzzel passen natuurlijk ook leuke prijzen. Drie sponsoren hebben hieraan bijgedragen. Autobedrijf Hartgerink en Klomp laat de prijswinnaar een dag cruisen in een heuse sportwagen: de MAZDA MX-5. Kesbeke Fijne Amsterdamse Tafelzuren stelt een verwenpakket beschikbaar en YourGift Cards komt met vijf giftcards, elk met een waarde van 50 euro.

Na twee keer uitstel (corona en een zware storm) was het eind februari eindelijk zo ver. Voorzitter Loek van der Kroon mocht alle zeven prijswinnaars hartelijk welkom heten in het kantoor van de stichting. Met lootjes werden de prijzen getrokken en de aanwezige sponsoren kwamen persoonlijk de winnaars hun prijs overhandigen. 

OVER Stichting Leergeld Haarlemmermeer wil dat ook kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen kunnen meedoen met sport, cultuur en extra schoolactiviteiten. Dat is belangrijk, want kinderen die vaak aan de zijlijn staan, kunnen worden buitengesloten en zelfs in een sociaal isolement raken. In onze gemeente leven meer dan 2.300 kinderen op of onder de armoedegrens. We zijn er voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit de gemeente Haarlemmermeer. Stichting Leergeld Haarlemmermeer betaalt mee aan contributies voor sportverenigingen, muziekles, dansles of zorgt voor aanschaf van fietsen, deelname aan bijles, huiswerkbegeleiding of zwemlessen.

advertentie