Er zitten behoorlijke scheuren in de paden.
Er zitten behoorlijke scheuren in de paden. Aangeleverd

Opknapbeurt wandelpad natuurgebied Zwaansbroek

10 februari 2022 om 11:49 Overig

ZWAANSHOEK Staatsbosbeheer is gestart met een opknapbeurt van het wandelpad in natuurgebied Zwaansbroek. Het herstel van het wandelpad is nodig, omdat er veel scheuren in het pad aanwezig zijn. De gemeente neemt het grootste deel van de financiering op zich. 

Ten westen van de Middelweg in Nieuw-Vennep, ligt natuurgebied Zwaansbroek. Staatsbosbeheer is eigenaar en beheerder van dit wandelgebied. Boswachter Anne Voorbergen: “We zijn erg blij met de financiële bijdrage waardoor de opknapbeurt kan plaatsvinden. In de loop van dit jaar wordt in dit bos ook een route van het Wandelnetwerk Zuid-Kennemerland gerealiseerd. We verwachten daardoor meer bezoekers en daarom is het extra nodig om het pad op te knappen.”

Het bedrijf Ecodynamics gebruikt een natuurlijke verharding om een fraai wandelpad te realiseren. In eerste instantie wordt een deel van het pad opgeknapt. Staatbosbeheer hoopt in samenwerking met de gemeente de rest van de wandelpaden in Zwaansbroek in een later stadium op te kunnen knappen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie