Het Harmonieplein leent zich uitstekend voor evenementen.
Het Harmonieplein leent zich uitstekend voor evenementen. Peter Bootsman

Wie heeft er ideeën voor evenementen op het Harmonieplein?

Overig

NIEUW-VENNEP Er moeten meer evenementen komen op het Harmonieplein. Daarbij wordt gevraagd om ideeën en diverse vormen hulp vanuit de gemeenschap. 

Piek Kwak van de dorpsraad Nieuw-Vennep: “Jaarlijks vinden er diverse gezellige evenementen plaats op en rond het Harmonieplein en de Harmoniekoepel. Zo is er de ‘Familie kerstmarkt’ met meer dan dertig feestelijke kerstkramen en het ‘Full colour festival’ met heerlijke hapjes van over de hele wereld en feestelijke kunst van IkToon. Ook het Thaise weekend was een fantastisch feest en intussen is onze 5 mei viering de grootste van Haarlemmermeer, onder andere door de legervoertuigen-toer van honderd voertuigen gesteund door het Transportmuseum.”

Deze en andere activiteiten worden allemaal georganiseerd door de vrijwilligers van de Harmoniekoepelcommissie. Gesteund door de stichtingen Maatvast en Pier K, de Gemeente Haarlemmermeer en dorpsraad Nieuw-Vennep. 

“De evenementen worden ieder jaar meer bezocht en erg gewaardeerd”, stelt Kwak. “De wens en roep om meer activiteiten te organiseren op het Harmonieplein wordt ook steeds groter. Voor het ontwikkelen van nieuwe activiteiten zijn frisse ideeën meer dan welkom. Ik doe hierbij een oproep: denk jij dat ook, en wil je meehelpen om dit mogelijk te maken? Dat kan. Wat voor soort evenement zou jij graag in Nieuw-Vennep zien? Heb je ideeën die bestaande evenementen nog mooier maken? Zou je meer grote evenementen willen op het Harmonieplein of liever meer kleine muzikale optredens in de koepel? We horen het graag en wie weet kan dit wel.”

“Wij zijn op zoek naar mensen die willen meedenken en het organiseren van evenementen. Samen leuke dingen bedenken en uitwerken. Maar ook naar mensen die willen assisteren en helpen bij het opbouwen en afbouwen van het evenement of anderszins die dag helpen op het plein. Het is leuk en gezellig werk en er is altijd veel te doen.”

Tenslotte wijst hij erop dat men ook helpen door sponsor te worden. “Je kan privé of zakelijk ‘Vriend van de Harmoniekoepel’ worden. Als bedrijf kan je je eigen VIP tent krijgen bij een evenement of genoemd worden op de banners op de koepel. Er zijn vele mogelijkheden om te steunen en te laten zien dat je een echt Venneper hart heb. Ideeën en vragen mailen naar pgkwak@gmail.com of bel met 06 45263999.”

advertentie