Bij Plein 7 in Nieuw-Vennep waren zaterdag de terrassen open.
Bij Plein 7 in Nieuw-Vennep waren zaterdag de terrassen open. Ton Dijkstra

Ook horeca Haarlemmermeer zoekt grenzen op

17 januari 2022 om 08:13 Overig

NIEUW-VENNEP Terwijl ze om hen heen zien dat iedereen de draad weer oppakt, moeten horecaondernemers en cultuurdirecteuren hun deuren goeddeels dicht houden. Dat wringt. Vandaar dat ook in Haarlemmermeer het afgelopen weekeinde de grenzen werden opgezocht.  

Bij Plein 7 in Nieuw-Vennep waren bijvoorbeeld zaterdag de terrassen open en Lunchroom Verhage Floriande hield een protestactie. Daar was het restaurantgedeelte van 12.00 uur tot 17.00 uur open, mét voor klanten de gelegenheid zich te laten knippen, om te kleden of te sporten. “Wij denken met dit programma essentieel genoeg te zijn om te heropenen. Daarbij zijn wij van mening dat met onze heropening er een prettige verblijfsduur en tevens een betere doorstroming ontstaat in ons winkelcentrum,” laat eigenaar Marco Honsbeek op Facebook weten.

Ook in andere horecagelegenheden kon met terecht voor een hapje en drankje. Neem  Proeflokaal De Polderboom aan het markplein in Hoofddorp. Daar was het een gezellige boel. Overigens wel met inachtneming van anderhalve meter afstand. 

Schouwburg De Meerse doen woensdag mee met #Kapsalontheater, een initiatief van Diederik Ebbinge en Sanne Wallis de Vries. Het theater wordt omgebouwd tot kapsalon, waar bezoekers geknipt kunnen worden én direct een optreden krijgen aangeboden.

De politiek leeft mee met de gedupeerde sectoren. Wethouder Marja Ruigrok liet weten ervan overtuigd te zijn dat ook de horeca en cultuursector veilig open kunnen en hoopt dat  dit snel gebeurt. Ondertussen maken de wethouder en burgemeester Marianne Schuurmans zich hard voor de nodige verbetering van de coronacompensatie.  

Deze klanten van  Proeflokaal De Polderboom waren alleen voor de fotograaf bij elkaar gekropen, verder hielden ze keurig afstand.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie