De VVD vindt het belangrijk om in een grote atypische gemeente als Haarlemmermeer zoveel mogelijk mensen uit de verschillende kernen op de lijst te hebben
De VVD vindt het belangrijk om in een grote atypische gemeente als Haarlemmermeer zoveel mogelijk mensen uit de verschillende kernen op de lijst te hebben Martine Goulmy

Liefst 38 namen op kandidatenlijst VVD Haarlemmermeer

Overig

HAARLEMMERMEER De kandidatenlijst van de lokale VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 is met 38 namen opvallend lang. “We hebben veel enthousiaste mensen die verbinding zoeken met de politiek en zich willen inzetten voor hun wijk of dorp. Bovendien vinden wij het belangrijk om in een grote atypische gemeente als Haarlemmermeer zoveel mogelijk mensen uit de verschillende kernen op de lijst te hebben. Dat hoort wat ons betreft bij het zijn van een lokale partij: een goede verbinding met de wijken en dorpen,” verklaart fractievoorzitter Beryl van Straten.   

Lijsttrekker Jurgen Nobel van de partij die met zeven zetels de grootste is in Haarlemmermeer: “Het is een mooie lijst met optimistische mensen. Mensen met ervaring in de lokale politiek maar ook nieuwkomers, ondernemers en studenten. Samen met deze grote groep liberalen wil ik in 2022 opnieuw de verkiezingen winnen. Dat is hard nodig, want we zullen onze schouders moeten zetten onder belangrijke opgaven als het bouwen van betaalbare woningen, een fijne en veilige leefomgeving en economisch herstel na de coronacrisis.”

Hij ziet om zich heen veel vertrouwde gezichten met op nummer twee Van Straten en daarna wethouder Marja Ruigrok. Ook de raadsleden Mark Achterbergh-Copier, Trudie van ‘t Hull-Bettink, Katrijn Kliphuis en Henriët van den Berg  zijn weer van de partij en nemen een prominente plaats in. Zij keren vrijwel zeker terug. Dat wordt twijfelachtig voor raadslid Henk Werner (plek 38). Pieter Jan de Baat staat helemaal niet meer op de lijst. 

Mark van der Horst (plek 6) en Marten Boels (8) lijken nieuwe raadsleden te worden.

advertentie
advertentie