Brenda, André, Ton, Remco, Ruben, Rob en Esther hebben zin in het evenement op 18 december.
Brenda, André, Ton, Remco, Ruben, Rob en Esther hebben zin in het evenement op 18 december. Pr

Online bingo-evenement valt goed in Nieuw-Vennep

Overig

NIEUW-VENNEP De coronacrisis heeft niet alleen gezorgd voor ongemak en teleurstelling binnen Oranjevereniging Beatrix, maar ook voor creativiteit en nieuwe plannen. Van de nood werd een deugd gemaakt. Daardoor is de vereniging bijvoorbeeld met veel plezier aan het bingoën geslagen. Zaterdag 18 december vindt de tweede uitvoering van de Venneper KerstBingo plaats. 

“Aanvankelijk hadden we een hybride evenement willen bieden”, zegt voorzitter Esther Kroon. “Direct na het zomerreces zijn we met de organisatie begonnen. Vorig jaar was het evenement een groot succes, vandaar dat we een vervolg wilden geven. En aangezien corona voorbij leek te zijn, hadden we het leuke plan bedacht bingo te spelen met deelnemers in de zaal én een grote groep mensen die thuis meespeelde. Door de nieuwe beperkingen kunnen we alleen nog maar online spelen, maar we denken opnieuw een leuke en gezellige avond te bieden.” 

MIXEN Bestuurslid Brenda Ippel is er van overtuigd dat dit gaat lukken. Zij neemt een fors deel van de organisatie op zich. “We mixen de cijferbingo van vorig jaar met de muziekbingo van afgelopen Koningsdag. Eerst rollen drie rondes de balletjes, vervolgens gaat het spel verder via de muziekbingo met uiteraard swingende kerstmuziek dat we over twee rondes uitspreiden. Vanuit de studio presenteert Rob van Rossum op zijn bekende komische manier de bingo en laat allerlei clips zien. Tussendoor zijn er steeds trekkingen van een loterij. Bij elkaar zijn er daarbij zestig prijzen te winnen. Deze prijzen zijn op maandag 20 december om 19.00 uur op te halen bij Tuincentrum Suidgeestvia de bekende Drive Thru. De bingoprijzen worden op de avond zelf thuisbezorgd door de Kerstman.” 

HOGE GUNFACTOR Er valt heel wat te winnen. “Je merkt dat we een hoge gunfactor hebben”, zegt Brenda. “Lokale ondernemers dragen ons een warm hart toe. Natuurlijk krijgen ze een stukje reclame en noemen we hun namen in de show, maar ze zijn superenthousiast over wat we doen voor de inwoners van Nieuw-Vennep. Dat we zo actief zijn en met iedereen in contact proberen te blijven wordt gewaardeerd. Dit jaar hebben we ook nieuwe sponsoren gekregen. Daardoor zijn we niet alleen uit de kosten, een mobiele studio kost nogal wat, maar hebben we ook een mooi prijzenpakket te bieden.” 

Enthousiast noemt ze enkele voorbeelden, te beginnen bij de loterij: “Dinerbonnen, oliebollenpakketten, beautypakketten, drankpakketten, en een pass-partout voor de eerstvolgende Feestweek die doorgaat. En voor de bingo gaat het om onder andere een straatje ouderjaarsloten, een Go-Pro -camera of een jaar lang iedere maand een mooie bos bloemen.” 

OPNIEUW EEN SUCCES De twee vertrouwen er op dat de KerstBingo opnieuw een succes wordt. Esther: “We hebben al 500 deelnemers en hopen op 1500 uit te komen. Veel daarvan komen uit Nieuw-Vennep, maar ook in omliggende plaatsen als Hoofddorp, Abbenes en Beinsdorp wordt altijd enthousiast gereageerd. Er zijn zelfs mensen van ver weg die mee doen, leden van andere oranjecomités, of familieleden van Vennepers of anderen die Nieuw-Vennep een warm hart toedragen. Vorig jaar zaten er zelfs deelnemers bij uit Zwitserland!” 

“Het gaat ons niet alleen om de aantallen. Het gaat vooral om een gezellige avond te kunnen bieden. Als we complimenten om ons heen horen en op social media lezen dat het leuk is geweest, dan is het al geslaagd.” 

Esther en Brenda geven aan uiteraard liever evenementen live te kunnen bieden en kijken reikhalzend uit naar het einde van de coronamaatregelen. Het zal toch wel voorbij zijn als de Feestweek eind juni plaatsvindt? Het definitieve programma moet nog worden gepresenteerd, maar wellicht dat er een potje bingo wordt opgenomen. 

“We zien dat dit in de smaak valt”, lachen ze. “Voor de corona hadden we nog nooit een bingo georganiseerd. Misschien is het wel een goed idee om hiermee door te gaan. Het geeft een leuke interactie en het is enorm gezellig. Dus waarom niet!” 

MEEDOEN Inschrijven voor de KerstBingo kan via de website www.ov-beatrix.nl. Inschrijven kan tot zondag 12 december 0.00 uur. Een bingokaart kost 6 euro, voor de loterij loten wordt 50 cent per stuk gevraagd. Ook is er weer de mogelijkheid een borrelschaal van Vleeschhouwerij de Scharrelaer te bestellen voor 15 euro. 

advertentie
advertentie