Het terrein van Jeugdland moet avontuurlijker worden.
Het terrein van Jeugdland moet avontuurlijker worden. pr

Grote plannen Jeugdland Nieuw-Vennep, steun gezocht

17 november 2021 om 10:03 Overig

NIEUW-VENNEP Via een betere structuur, nieuwe speeltoestellen, een avontuurlijker terrein en allerlei initiatieven timmert Jeugdland Nieuw-Vennep flink aan de weg. Komende zomer moet top worden aan de Getsewoudseweg. Nieuwe medewerkers zijn hard nodig om de plannen te laten slagen. Zaterdag 20 november kan iedereen tussen 12 en 14 coronaproof kennis maken.

Bestuurslid Femke Hoogweg: “Door de coronacrisis is de vraag naar recreatiemogelijkheden in de eigen omgeving enorm toegenomen en dat merken wij ook bij Jeugdland Nieuw-Vennep. In ons 11-jarig bestaan hebben wij nog nooit zoveel bezoekers mogen ontvangen als dit jaar. Op ons ruime terrein kunnen kinderen heerlijk spelen met zand en water, hutten bouwen, racen op de geasfalteerde skelterbaan en spelen op de speeltoestellen terwijl hun ouders tot rust komen op het terras of één van de vele picknicktafels.”


Gezellig bellen bazen. Foto: pr.

“Ook binnen is er van alles voor de kinderen te doen, in de knutselkamer kunnen de kinderen aan de slag met verf en klei, hun energie kwijt op de airhockey- of voetbaltafel of tot rust komen met een boek uit onze Zwerfboekenkast. Verder zorgt ons speelgoed en de spelletjeskast zorgen voor veel vermaak.”

WERKPLAATS Iedere openingsdag wordt er op Jeugdland een leuke activiteit georganiseerd begeleid door medewerkers en vrijwilligers. “Doordat er steeds meer stagiaires Jeugdland weten te vinden hebben we dit jaar veel extra creatieve en sport-en-spel activiteiten kunnen organiseren”, zegt Femke. “Nieuw deze winter is werkplaats Jeugdland. In de werkplaats zijn verschillende materialen beschikbaar voor de kinderen zoals schroeven, kleine ijzerwaren, oude apparaten om uit elkaar te schroeven, hout en gereedschappen. De materialen in de werkplaats mogen de kinderen gebruiken om eigen creaties te maken. Het spelen met losse onderdelen stimuleert de creativiteit en probleemoplossend denken van kinderen. De werkplaats is alle openingsdagen toegankelijk.”


Kinderen zijn lekker bezig met hutten bouwen. Foto: pr.

Jeugdland Nieuw-Vennep opent dit najaar ook Atelier Jeugdland. Hier kunnen kinderen onder begeleiding leuke en bijzondere creatieve creaties maken met verschillende materialen en (handwerk)technieken. Deze activiteiten worden op Facebook en de website aangekondigd.

VRIJWILLIGERS EN STAGIAIRES De medewerkers van Jeugdland worden naast door stagiaires ook ondersteund door een gezellige, enthousiaste groep vrijwilligers. Op Jeugdland is er voor iedere vrijwilliger een passende taak te vinden, van terreinonderhoud tot baliewerk, van activiteiten begeleiden tot het bijhouden van de moestuin. Of je nu structureel iets wilt doen of af en toe, bij Jeugdland is iedereen welkom. 

“Dagelijks nemen we tijdens de koffie of thee de tijd om elkaar beter te leren kennen en twee keer per jaar organiseren we iets leuks voor onze gewaardeerde vrijwilligers. Wil je ook iets doen voor Jeugdland kom dan een keertje langs tijdens openingstijden of neem contact met ons op.” 

“Naast de vrijwilligers die meehelpen op Jeugdland hebben wij ook mensen nodig die Jeugdland willen ondersteunen op bestuurlijk niveau. Jeugdland is een stichting die wordt bestuurd door een bestuur bestaande uit vrijwilligers die de visie en het beleid van Jeugdland uitdragen en vormgeven. Wij zijn op zoek naar een secretaris die de vergaderingen notuleert, de agenda opstelt en de actiepuntenlijst bijhoudt. Overige taken worden in overleg bepaald.”

Femke wijst op het project Natuurlijk Samen Spelen op Jeugdland Nieuw-Vennep. “Daarvoor zijn wij op zoek naar mensen met een groot netwerk in de Haarlemmermeer, kennis van projectmanagement en/of fondsenwerving die in ons bestuur plaats willen nemen als algemeen bestuurslid.”

“Wie andere kwaliteiten heeft en geen bestuursfunctie ambieert, maar zijn of haar kennis en vaardigheden wel wil inzetten voor Jeugdland wordt gevraagd contact op te nemen. Bij Jeugdland zetten wij iedereen in zijn kracht”, klinkt het uitnodigend.

SAMEN SPELEN De komende jaren gaat Jeugdland aan de slag met Samen Spelen en wil het er nog beter voor zorgen dat iedereen zich welkom voelt op Jeugdland en dat iedereen van jong tot oud, met of zonder handicap, heerlijk kan spelen op Jeugdland. Femke: “Dit willen wij bereiken door de structuur en de zonering van Jeugdland te verbeteren en door het plaatsen van nieuwe speelaanleidingen en toestellen. Ook willen we het terrein graag avontuurlijker en groener maken en zorgen dat Jeugdland ook aantrekkelijk is bij wind en (extreme) hitte.”


Kliederen met zand is altijd aantrekkelijk voor kinderen. Foto: PR. 

“Deze zomer hebben wij samen met Down in de Vennep twee succesvolle Samenspeeldagen georganiseerd en hebben wij alle bezoekers om hun input gevraagd voor een nieuw ontwerp voor Jeugdland. Op dit moment legt de ontwerpster de laatste hand aan het ontwerp met daarin unieke speelaanleidingen als een rolstoelglijbaan en een minipolder. Wij kunnen niet wachten om hiermee aan de slag te gaan. Voor dit project zijn wij op zoek naar maatschappelijk betrokken ondernemers die ons willen helpen met grondwerk, mankracht en materialen.”

Lezers die denken Jeugdland iets te bieden te hebben of meer willen weten over dit initiatief wordt gevraag te kijken op de website jeugdlandnieuwvennep.nl of kunnen mailen met Femke Hoogweg via bestuur@jeugdlandnieuwvennep.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie