Er zijn onder andere LEGO worrkshops
Er zijn onder andere LEGO worrkshops Pixabay

Kinderactiviteiten in de bibliotheek tijdens de herfstvakantie

Overig

HAARLEMMERMEER In de herfstvakantie van maandag 18 t/m zondag 24 oktober is er voor kinderen veel te beleven in de Bibliotheek Haarlemmermeer. Leer alles over elektriciteit bij de workshop van Mad Science, ontdek de Kamishibai en luister naar de mooiste verhalen of bouw mee met de LEGO workshops. Er is voor ieder wat wils!

Op dinsdag 19 oktober van 11.00 tot 12.30 uur geeft Mad Science een workshop over elektriciteit in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. We weten dat je niet je vingers in het stopcontact moet steken, omdat ons lichaam elektriciteit geleidt. Maar welke materialen zijn nog meer goede geleiders? Ontdek het in deze workshop en test welke energiebronnen, apparaten en geleiders je moet verbinden om stroom te creëren. Kun jij het lampje laten branden? Leeftijd: 9-12 jaar. Tickets: €3,-.

De Kamishibai is een Japans boekentheatertje waarmee een prentenboek nog meer tot leven komt. Op dinsdag 19 oktober van 15.00 tot 15.30 uur is deze in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. Samen gaan we luisteren en kijken naar de mooiste prentenboeken. Je mag zelf ook meedoen met knuffelige boekenvriendjes en muziekinstrumenten. Leeftijd: vanaf 2 jaar. Gratis toegang.

Ben jij gek op LEGO? Doe mee met de LEGO workshops op vrijdag 22 oktober in de Bibliotheken Nieuw-Vennep en Zwanenburg!
- In de LEGO WeDo workshop bouw je een coole LEGO robot en programmeer je zijn bewegingen. Leeftijd: 7-9 jaar. Tijd: 10.00 (Nieuw-Vennep) en 14.00 uur (Zwanenburg). Tickets: €3,-.
- In de Witte Stad workshop bouw je samen een LEGO miniatuurstad met alleen witte onderdelen. Wie bouwt de mooiste wolkenkrabber, paleis of speelparadijs? Leeftijd: 6-10 jaar. Tijd: 11.15 uur (Nieuw-Vennep) en 15.15 uur (Zwanenburg). Tickets: €3,-.

Meer info en tickets: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

advertentie