Lisa Snijder, eigenares van Boekhandel Stevens krijgt het eerste exemplaar van Gerard Couvreur.
Lisa Snijder, eigenares van Boekhandel Stevens krijgt het eerste exemplaar van Gerard Couvreur. pr

Nieuw boek van Vennepse schrijver Gerard Couvreur

26 september 2021 om 08:30 Overig

[NIEUW-VENNEP Na het verschijnen van “De man die verdween en terugkwam” in augustus 2019 ligt vanaf 30 september de vijfde roman van de Vennepse schrijver Gerard Couvreur onder de titel “Dictator zonder Macht” te koop bij de Bruna in Nieuw-Vennep en bij boekhandel Stevens in Hoofddorp.

Het verhaal speelt in het fictieve land Romana, gelegen op het grondgebied van Albanië, dat jarenlang speelbal was een dictatoriaal regiem. In “Dictator zonder Macht” wordt het achtergebleven en gesloten Romana geregeerd door president Janos Buskat, bijgestaan doorzijn dochter Julia. 

Hoofdpersoon van de roman is de in Romana geboren Anthony Mahala, die in het buitenland fortuin heeft gemaakt en na terugkeer de ambitie heeft om Buskat nadiens dood op te volgen. Hij wil het land uit de armoede halen en geleidelijk moderniseren, maar in die tijd de macht volledig in eigen hand houden. Een vierde figuur in het verhaal is Arthur Menen, die namens de Unie van Culturele Landen, gevestigd in Parijs, de opdracht krijgt om te onderzoeken of Romana lid kan worden van de Unie. Julia besluit hem tot haarechtgenoot te nemen, maar begint tegelijkertijd een relatie met Anthony Mahala. Als medisch onderzoek in Amerika uitwijst dat Buskat ongeneeslijk ziek is, wijst de dictator Mahala aan als zijn opvolger met Julia als vicepresident. Mahala vormt een regering en gaat als president voortvarend aan de slag vanuit het bewaakte regeringscentrum met bijbehorend villapark. 

De in Amsterdam geboren Gerard Couvreur ( 1937) woont al 48 jaar in Nieuw-Vennep. Na zijn studie economie werkte hij aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens 32 jaar inde reisindustrie. Pas na zijn pensionering was er tijd om, als een van zijn hobby’s, verhalen te schrijven. Dat resulteerde in nu vijf fictieve romans over verschillende thema’s. Hij denkt inmiddels na over een onderwerp voor een zesde verhaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie