Wolter Kroes opent Meerlive 2021.
Wolter Kroes opent Meerlive 2021. William Rutten

Meerlive 2021 gaat door, Wolter Kroes opent driedaags muziekfeest

Overig

HOOFDDORP Goed nieuws: Meerlive 2021 gaat door. En hoe. Het muziekfeest vindt van vrijdag 10 tot en met zondag 12 september plaats op de oude vertrouwde locatie van het Raadhuisplein in Hoofddorp, midden in het centrum. Niemand minder dan Wolter Kroes neemt de openingsact voor zijn rekening.

Meerlive ziet er anders uit dan anders. Vanwege de korte voorbereidingstijd en alle regels rondom corona hebben de organisatoren een kleinere en andere editie op de planken moeten zetten. “Zo duurt het feest dit jaar geen vier, maar drie dagen, kunnen we minder bezoekers toelaten en geldt op alle dagen betaalde toegang vanaf 18 jaar. Het is niet anders, maar om nu wéér een jaar over te slaan, dat zagen we niet zitten”, laat Martin Langeveld weten. Samen met zijn team is hij druk in de weer er een geweldig feest van te maken.

Gezien alle ontwikkelingen rond corona is de voorbereidingstijd voor deze editie van Meerlive een stuk korter dan normaal. Toch staat er weer een super leuke line-up op de planken. Met als grootste verrassing wel dat dit jaar Wolter Kroes het festival niet afsluit, maar juist opent. “Twintig jaar al sluit Wolter Meerlive af. Vanwege alle onzekerheden ging afsluiten dit jaar niet lukken. Het zal vreemd zijn, maar Wolter als openingsact belooft óók heel bijzonder te worden”, kijkt Martin Langeveld uit naar 10 september.

WOLTER KROES Een van de artiesten die vrijdag 10 september op de planken staat is dus Wolter Kroes. Hij kan zonder overdrijven een van Nederlands bekendste en populairste feestartiesten genoemd worden. Grote hits van hem zijn Viva Hollandia, Ik heb de hele nacht liggen dromen en Ik ben je prooi. Wolter op je evenement betekent gegarandeerd groot feest. En ook al vierde hij in 2019 in een uitverkocht AFAS Live zijn 30-ste verjaardag als artiest, aan stoppen denkt hij voorlopig nog niet. Wolter was er vroeg bij. Hij is pas 5 jaar als hij drumles krijgt van Volendammer Jan Keizer. Op zijn twintigste wint Wolter een talentenjacht. Het is tevens de start van zijn carrière als zanger die met het grootste gemak muziekpaleizen als de Heineken Mucic Hall en Ahoy Rotterdam weet vol te krijgen.

THE ORIGINALS Een andere publiekstekker op de openingsavond is partyband The Originals. De vijf multi-instrumentalisten van de band, gestoken in stralend roze pakken, spelen alles op verzoek. Maar dan ook echt álles. Verzin een liedje, vraag het aan en The Originals spelen het direct. Met hun onovertroffen show verovert de band elk publiek, op festivals, in concertzalen, feesttenten en zelfs vanuit de radiostudio. 

The Originals op het Raadhuisplein betekent een honderd procent interactief muziekspektakel waarbij het publiek centraal staat. Het is niet voor niets dat de band eerder werd gekroond met de titel Populairste Party Band van Nederland.

De kaartverkoop is inmiddels gestart. Tickets bestellen kan via www.meerlive.nl.

Frans Witteman

advertentie
advertentie