Dit is het nieuwe team van CTS-group Young Talents.
Dit is het nieuwe team van CTS-group Young Talents. pr

Vijf nieuwe sporttalenten voor CTS-group

15 juli 2021 om 10:38 Overig

NIEUW-VENNEP CTS-group Young Talents heeft vijf nieuwkomers: Marit van der Stam (ritmisch gym), Valeria Baars (ritmisch gym), Joren Oldenhof (triatlon), Sebastiaan van Teeffelen (karate) en Elisa-Lie Kam Ping (karate). Maira Medema (judo), Steffan van Weldam (tennis) en Noortje Reijnen (synchroonzwemmen) zijn gebleven. 

Veelbelovende jonge sporters ondersteunen in hun weg naar de top, dat is het doel van CTS-group Young Talents. De samenstelling van het topsport talententeam kan elk jaar veranderen. 

Achterliggende gedachte van het team is dat Haarlemmermeer een kweekvijver van sporttalent, maar dat veel sporters de top niet bereiken, omdat zij gehinderd worden door financiële of maatschappelijke obstakels. Om een aantal van deze obstakels weg te nemen hebben de Vennepse logistiek dienstverlener CTS Group en Topsport Haarlemmermeer in 2019 het lokale talententeam CTS Group Young Talents opgericht.

Als lid van het team krijgen jonge veelbelovende sporters beschikking over een persoonlijk budget dat ingezet kan worden voor het versterken van de ontwikkeling als topsporter. Daarnaast biedt het team aanvullende ondersteuning die de atleet kan helpen de top te bereiken. Zo komen de Young Talents een aantal keer per jaar bij elkaar voor een waardevolle workshops of het delen van ervaringen. Het team staat onder begeleiding van Lisanne de Roever, oud-olympisch hockeykampioen en topsportcoördinator bij Topsport Haarlemmermeer.

CTS Group Young Talents wordt gevormd door atleten uit Haarlemmermeer die de potentie en drive hebben om het internationale topsportniveau te bereiken. Om onderdeel van Young Talents te worden dienen de sporters aan bepaalde criteria te voldoen. Zo is het belangrijk dat zij een individuele, Olympische sport beoefenen, in Haarlemmermeer wonen of sporten en qua leeftijd deel kunnen nemen aan een internationaal junioren kampioenschap. Met deze reden kan de samenstelling van het team ieder jaar veranderen. 

Dit is het derde jaar dat Young Talents ingaat. Zowel Topsport Haarlemmermeer als CTS GROUP zijn nog steeds zeer te spreken over het team dat ze samen hebben neergezet. Lisanne de Roever: “Ik ben er trots dat we deze waardevolle samenwerking voor het derde jaar kunnen voortzetten en zo de Haarlemmermeerse talentvolle sporters op weg helpen naar hun sportdroom.” Ook Kirsten van Ewijk van CTS GROUP is zeer te spreken over de samenwerking: “Bij CTS GROUP vinden we het belangrijk om talentontwikkeling te stimuleren, zowel binnen als buiten onze organisatie. Ik ben verheugd dat we deze jonge talenten op deze manier een steuntje in de rug kunnen geven en kijk uit naar een mooi jaar met deze nieuwe samenstelling.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie