Lex Staal, directeur van brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland en directeur Renata Fideli van MeerWaarde.
Lex Staal, directeur van brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland en directeur Renata Fideli van MeerWaarde. pr

Dubbel gevoel MeerWaarde bij kwaliteitslabel

Overig

HAARLEMMERMEER Deze week heeft welzijnsorganisatie MeerWaarde het Kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk ontvangen van brancheorganisatie Sociaal Werk Nederland. Tegelijkertijd hangt de organisatie een fikse gemeentelijke bezuiniging boven het hoofd. 

Directeur Renata Fideli van MeerWaarde: “We zijn het aan onze klanten, de inwoners van Haarlemmermeer, en opdrachtgevers verplicht om ons voortdurend te blijven verbeteren. Om dié dienstverlening te bieden die effectief bijdraagt aan het welzijn van onze kwetsbare inwoners. Daarom hebben we ons door externe onafhankelijke experts laten beoordelen op scherpe kwaliteitscriteria.”

De onderzoekers constateren in hun toetsingsrapport twee opvallend sterke punten: “MeerWaarde heeft een scherpe zelfkritische blik wanneer het gaat om de doelmatigheid en efficiency van de eigen organisatie en acteert hier op en ondanks de coronacrisis heeft MeerWaarde al haar doelen in 2020 behaald en haar diensten voortgezet.”

Fideli: “De ontvangst van dit certificaat is een grote erkenning van ons sociaal werk en een pluim voor al onze vrijwilligers, medewerkers en bestuur. Reden voor een feestje dus. Maar tegelijkertijd rijst ook de vraag hoe lang we ons werk op het huidige kwaliteitsniveau kunnen blijven doen. Er hangen namelijk forse bezuinigingen in de lucht, met name voor maatschappelijke organisaties als de onze.” 

advertentie