Deze hond neemt een voorproefje op een verhaal.
Deze hond neemt een voorproefje op een verhaal. pr

Bankjes dienen als decor voor buitentheater De Rijzenspelers

Overig

RIJSENHOUT Onder de naam ‘Bankjes luisteren’ brengt Toneelvereniging De Rijzenspelers deze zomer buitentheater waarbij verhalen worden verteld via een qr-code. Wat heeft er zich afgespeeld op het bankje aan de Aalsmeerderdijk of op het Schelpenpad? Op zaterdag 3 juli wordt dit ludieke project geopend.

Maarten van Kessel van de vereniging noemt het een zeer unieke vorm van buitentheater: “De verhalen hebben zich afgespeeld bij op het oog doodnormale bankjes in Rijsenhout. Er hebben ontmoetingen plaatsgevonden met als bijzondere getuige het bankje zelf. Een wandeling langs mooie, oude en authentieke bankjes brengt de verhalen tot leven. Twaalf verhalen, twaalf ontmoetingen.”

Hij geeft wat voorbeelden: “Welke herinneringen hadden de mannen op de Loefzijde en welke rol speelden de tomaten aan de Bennebroekerweg? En het Schelpenpad brengt oude zaken schrijnend aan het licht of de pappadag die uit de hand liep en een rendez-vous aan de Verlaatsweg. De gewone wandeling langs de onschuldig ogende bankjes van Rijsenhout zal nooit meer dezelfde zijn als men weet wat daar is gebeurd en wat daar is besproken.”

De deelnemer kan de verhalen van ongeveer vijf minuten beluisteren via het scannen van een QR-code. Op de website rijzenspelers.nl en de facebookpagina van de vereniging is te zien waar de twaalf bankjes te vinden zijn. De bankjes zijn te beluisteren van zaterdag 3 juli tot en met 30 september.

Op zaterdag 3 juli wordt het project tussen 13.00 – 15.00 uur geopend. Bij een paar bankjes staan enkele Rijzenspelers die bezoekers verwelkomen en desgewenst helpen bij het scannen van de QR-code.

Afbeelding
advertentie
advertentie