Een werknemer van OnsMagazijn.nl tussen de 152.000 producten die zich in het bedrijf bevinden.
Een werknemer van OnsMagazijn.nl tussen de 152.000 producten die zich in het bedrijf bevinden. pr

OnsMagazijn.nl: een Vennepse vuist tegen Bol.com

Overig

NIEUW-VENNEP Via het platform OnsMagazijn.nl wordt een vuist gemaakt tegen de grote webwinkels als Bol.com. "We willen kleine ondernemers online laten scoren, daardoor de lokale winkelstraten behouden", zegt projectmanager Mitchel Egberts.

Webshop OnsMagazijn.nl werkt vanuit de Frankweg 55 in Nieuw-Vennep. Het is 1 maart live gegaan met de nieuwste versie van het landelijke platform en inmiddels hebben zeventig ondernemers zich aangesloten. Ze zien de webshop als een verlengstuk van de winkel. "Wij werken omgekeerd ten opzichte van andere online platforms", legt Egberts uit.

"In ons magazijn staan 152.000 producten. Aangesloten ondernemers hebben toegang tot al deze producten. Van elke order, zowel online vanuit het postcodegebied als via de winkel, ontvangt de ondernemer een commissie. Door onze manier van werken hebben de aangesloten ondernemers geen opslagrisico's, maar vragen wij hen wel mee te werken aan publiciteit, promotie en zijn ze beschikbaar als afhaallocatie."

OnsMagazijn.nl wil groeien naar 550 winkels in Nederland en een landelijke dekking bereiken. Nu de digitale omgeving klaar is, wordt gewerkt aan de uitbreiding van het aantal winkels. De teller in Haarlemmermeer staat nog op nul. Maar daar gaat snel verandering in komen, verwacht Egberts. "De risico's voor de ondernemers zijn laag en ze ontvangen een fiks percentage. Tevens wordt de winkel gezien door een groter publiek én strijdt het, samen met andere lokale winkeliers, tegen de online reuzen. De overlevingskansen van de winkels worden zo aanzienlijk versterkt. We hoeven niet zo groot te worden als de online reuzen, maar willen wel een vuist maken tegen deze bedrijven. Zo kan de consument digitaal, en tóch lokaal kopen.’’

advertentie
advertentie