Afbeelding
Alexander Borgers

Twee auto’s zwaar beschadigd bij brand Heideveld Nieuw-Vennep, zie de beelden

Overig

NIEUW-VENNEP Vroeg in de ochtend van zaterdag 6 maart heeft een autobrand gewoed op een parkeerplaats aan de Heideveld in Nieuw-Vennep. Hierbij raakten meerdere auto’s beschadigd. Een buurtbewoner sprong uit bed en wist zijn op tijd zijn auto weg te rijden.

Rond 4.00 uur kwam een melding binnen van een geparkeerde personenauto die in brand stond. De brandweer bluste het voertuig, maar de auto raakte zwaar beschadigd door het vuur. Ook de auto die ernaast geparkeerd stond liep bij de brand flinke schade op. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

In de nacht van 2 op 3 september vlogen er ook twee auto’s in de brand in Nieuw-Vennep. Toen werd de doorgaans zo rustige Ottenstein opgeschrikt door een felle brand op een parkeerplaats. De dader had het gemunt op een daar geparkeerde auto. De auto die ernaast stond brandde ook uit. Terwijl de banden knalden uit elkaar knalden kwam de brandweer. Die kon achter alleen voorkomen dat het vuur niet oversloeg op andere auto’s en huizen.”

De politie deed direct een buurtonderzoek en riep mensen op eventueel met een bewakingscamera camera gemaakte beelden te delen. Of dat gedaan is, wordt niet verteld. Maar de daders zijn voor zover bekend nog steeds niet gepakt.

Autobranden zijn landelijk een groot probleem. Al vier achtereenvolgende jaren zijn er meer schadeclaims door autobranden gemeld door verzekeraars. Vorig jaar waren er gemiddeld 12 claims per dag, 45 procent meer dan in 2014. Daders gaan vaak gericht te werk en willen iemand tijdens een conflict intimideren en onder druk zetten.

Via deze links zijn beelden te zien van de autobrand van vrijdagnacht.

https://youtu.be/cfT5P14tFHc

https://youtu.be/zIXruiJK4kE

advertentie