Filevorming, tijdens de Drive Thru.
Filevorming, tijdens de Drive Thru. Piet van Straalen.

In de file voor kerstpakket van Paul Bakker

21 december 2020 om 08:55 Overig

NIEUW-VENNEP Woensdag16 december stroomden door de Staringstraat in Nieuw-Vennep, auto´s die poort 2 van het Stork-gebouw inreden en er via poort 4 weer uitkwamen. De Vennepse ondernemer Paul Bakker had een heuse Christmas drive thru georganiseerd waar ruim 300 huurders en relaties een warmhartelijk kerstpakket uit handen van de familie Bakker ontvingen. Dit ter compensatie van een gepland groot feest dat twee keer is afgelast.

Iedereen kon corana-proof in zijn auto blijven zitten. En deed dat ook. Buiten op gehoorafstand kon je regelmatig aanzwellend gejuich en het woord geniet, met uitroepteken, horen. Niet zonder reden. Kaart en kerstpakket vormden het sluitstuk van eerdere uitnodigingen dit jaar.

Eind 2019 besloot Paul Bakker met een Concert van Andrea Bocelli zijn werkzame leven af te ronden. Liefst 600 gasten nodigde hij uit. Paul: “Dit in het volle besef dat ik erkentelijkheid en dank verschuldigd ben aan velen. 6 januari werd ik 68. Na 40 jaren wil ik het kalmer aandoen. Mijn terugtreden wil ik samen met hen beleven”.

Alle genodigden verheugden zich op zaterdagavond 28 maart. Tot donderdag 12 maart. Een algeheel verbod op evenementen, groter dan 100 personen, werd aangekondigd. Paul: “Ook wij moesten ons aan de kabinetsmaatregelen conformeren. Weliswaar met verdriet, maar met nog meer begrip. Gezondheid is immers ons hoogste goed. Onze uitnodiging ´Bocelli, Live at the Ziggo Dome´, verviel. We rekenden op wederzijds begrip, welzijn en weerzien”.

Echter, de nieuw geplande datum: 31 maart 2021 is opnieuw onhaalbaar”. ”Toen ik zijn biografie ‘De Muziek van de Stilte’ las, kon ik niet vermoeden dat de avond van de stilte ook zou bestaan. We leggen ons er definitief bij neer. Moeilijke momenten horen bij het leven”. Bocelli helemaal ´afschaffen´, was geen optie. Paul: “Het is de hoogste tijd voor enige bemoediging. Ik wil het beoogde ´Bocelli-gevoel´, blijven oproepen en voortzetten. Hij is niet te horen. Of te zien. Maar wél te proeven. Thema en basis van ons hopelijk troostend Kerstpakket 2020: ‘Proef Bocelli’."

“Groot Italië kenner Onno Kleyn hielp ons bij selectie en recensie van Bocelli´s harmonieuze wijnen. Plus de smaakvolle producten die Toscane, typeren. Inspiratie voor een met Dunja samengesteld borrelplankje. Onno’s boek vol Italiaanse verhalen en recepten, maakt onze Kerstwens compleet. Speciaal voor huurders en relaties signeerde hij 335 exemplaren.”

Proef Bocelli.....
Onno Kleyn kort nadat hij 335 boeken signeerde.
Familie Bakker ontving iedereen persoonlijk.
Paul: “De 1.5 meter wisten we goed te handhaven.”
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie