glasvezelkabel
glasvezelkabel stockfoto

Aanleg glasvezel in buitengebied en kleine kernen

22 mei 2020 om 16:39 Overig

HAARLEMMERMEER Vanaf 18 mei is GlasDraad begonnen met de aanleg van glasvezel in Buitenkaag en Abbenes. Al jaren werd er gesproken over glasvezel in deze gebieden, nu is het dan eindelijk zover. 

Inwoners uit het buitengebied en Abbenes, Buitenkaag, Burgerveen, Lisserbroek, Beinsdorp, Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek en Nieuwe Meer hebben binnenkort gigasnel internet. Glasvezel is stabieler dan draadloos internet via 4G, tien keer zo snel als 4G en 100 keer sneller dan de oude koperlijn. 

De werkzaamheden in en rondom de woningen worden uitgevoerd, op basis van de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM). De inwoners in het gebied krijgen van de aannemer twee weken voordat de aanleg start een brief met informatie. De werkzaamheden vinden plaats in wegen, voetpaden en bermen. Het kan zijn dat straten voor korte tijd niet of moeilijk toegankelijk kunnen zijn.

Wethouder Marja Ruigrok is blij met de aanleg: "Fijn dat we nu heel Haarlemmermeer toegankelijk maken met snel internet. Zeker in deze tijden enorm belangrijk."

In Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Oude Meer, Haarlemmerliede, Halfweg en Spaardam zijn nog niet voldoende aanmeldingen om te starten. Inwoners uit deze kernen kunnen zich nog aanmelden. Als 40% van de adressen zich aanmeldt, krijgt de aanleg van glasvezel ook daar groen licht. Inschrijven via glasdraadhaarlemmermeer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie