Afbeelding
Eigen foto

‘Waarom is lokaal nieuws niet gratis?’

Overig

HAARLEMMERMEER ‘Een huis-aan-huisblad is toch gratis? Waarom kunnen we dan niet alle artikelen gratis lezen?’. Of: ‘De gemeente betaalt de krant toch, waarom moet ik dan betalen voor premium-artikelen?’

Het zijn vragen die lezers ons geregeld stellen. Begrijpelijk, want tot voor kort was alles wat Witte Weekblad Nieuw-Vennep.nl in de krant, op de website en sociale media publiceerde voor iedereen beschikbaar. Dat is met de komst van premium-verhalen veranderd. Deze onderscheidende achtergrondverhalen en interviews zijn alleen te lezen voor abonnees. Daarmee maken we expliciet duidelijk dat lokaal nieuws niet gratis is.

Lange tijd konden we de kosten voor journalisten, die de verhalen maken voor krant en website, maar ook de kosten voor het drukken en verspreiden van de krant, compenseren door advertentie-inkomsten. We zijn daar als huis-aan-huisblad van afhankelijk. De krant wordt dus niet betaald door de gemeente.

De advertenties lopen al langere tijd terug en door de coronacrisis zijn ze ineens met tientallen procenten gedaald. Logisch, want veel bedrijven verkeren in financieel zwaar weer. Dit geldt daardoor ook voor ons. Zoals eerder gemeld komt het voortbestaan van Witte Weekblad Nieuw-Vennep.nl zelfs in gevaar.

PASSIE Juist omdat de impact van corona zo dichtbij komt, weten we hoe lastig het is om thuis te werken, je bedrijf te moeten sluiten en niet meer te kunnen sporten of uit te gaan. Als redactie schrijven we meer dan ooit over actuele onderwerpen in onze samenleving en brengen we boeiende interviews met plaatsgenoten. Dat is onze passie, we zijn betrokken bij alles wat er in onze omgeving speelt en we volgen kritisch de lokale politiek. We merken aan de vele positieve reacties en de sterk stijgende bezoekcijfers van onze website dat lezers dit enorm waarderen. En, minstens zo belangrijk, we zien dat lezers elkaar via krant en website informeren en met elkaar in contact komen. Bijvoorbeeld door in deze crisis hulp te bieden, maar ook via aankondigingen van evenementen en activiteiten. Dat laatste ligt tijdelijk stil, maar de coronacrisis gaat voorbij en dan zal de plaatselijke agenda zich snel vullen. Witte Weekblad Nieuw-Vennep.nl wil in goede en slechte tijden hét lokale platform zijn voor inwoners, ondernemers en verenigingen.

VOLOP BLIJVEN SCHRIJVEN De lokale nieuwsvoorziening is dus níet gratis. Voor de continuïteit van Witte Weekblad Nieuw-Vennep.nl hebben we alle steun nodig. Niet alleen van bedrijven die adverteren, maar ook van jou als inwoner. Om de kosten te dekken, publiceren we op onze website premium-artikelen. Jij kan voor 1 euro per week lid worden van HCnieuws.nl Premium. Als tegenprestatie blijven wij volop schrijven over belangrijke politieke besluiten, het bloeiende verenigingsleven, 112-nieuws, culturele activiteiten en opvallende plaatselijke gebeurtenissen. Als abonnee kun jij álle verhalen lezen.

STEUN LOKAAL NIEUWS Steun een betrouwbare lokale nieuwsvoorziening, honderden plaatsgenoten hebben dat al gedaan. Een abonnement afsluiten op Witte Weekblad Nieuw-Vennep.nl Premium kan via https://www.witteweekbladnieuw-vennep.nl/abonnement/witteweekbladnieuw-vennep-nl/bestellen. Alvast bedankt.

advertentie
advertentie