De kinderen van de Oekraïnse klas kijken hun ogen uit tijdens het bezoek aan het museum.
De kinderen van de Oekraïnse klas kijken hun ogen uit tijdens het bezoek aan het museum. Haarlemmermeermuseum De Cruquius

Oekraïense kinderen bezoeken Cruquius Museum

Onderwijs

CRUQUIUS Onlangs is het Cruquius Museum benaderd door de organisatoren van een (tijdelijke) school voor kinderen van Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente. Het gaat hier om de Beechavenueschool uit Schiphol-Rijk. Tijdens de zomervakantie gaat de school door met een zomerprogramma om deze kinderen meer mogelijkheden te bieden voor communicatie, het verminderen van emotionele stress, het leren kennen van de tradities en cultuur van Nederland en het leren van de Nederlandse taal. Naast een rijk educatief programma op school willen ze voor deze groep ook een recreatief en educatief programma buiten school maken. Zij hebben gevraagd of Cruquius Museum hieraan mee wil werken. 

“Eén van onze kernwaarden is ‘samen’. Dit houdt dus in dat we, daar waar we mogelijkheden zien, onze maatschappelijke verantwoording nemen. Zo ook ten opzichte van de deze groep kinderen”, zo legt Elise van Melis, directeur van het Cruquius Museum uit. “We hebben Beechavenueschool dan ook een gratis bezoek aangeboden aan Cruquius Museum waar de kinderen de mogelijkheid hadden om een speurtocht te gaan doen. Zo combineren we plezier met een stukje cultuur. Alle kinderen hebben de grote machine in werking gezien omdat wij altijd zeggen ‘een bezoek aan Cruquius Museum is pas compleet met de demonstratie van de grote machine’.”

DANK JE WEL Er zijn twee leeftijdsgroepen op bezoek geweest, de eerste groep met leerlingen van 4 tot 6 jaar kwam op maandag 1 augustus naar het museum. De tweede groep, 7 tot 10 jaar, heeft dinsdag 2 augustus hun ogen uitgekeken. “Na afloop riepen alle kinderen “dank je wel” en aan hun blije gezichten te zien hebben ze genoten in ons museum.”

“Wij zijn als museum erg blij dat we deze kinderen een ochtend vol plezier hebben kunnen bieden en wensen de organisatoren van de Beechavenueschool veel succes bij hun mooie werk met deze kinderen”, zo besluit Van Melis.

Ook op zoek naar een leuke ochtend of middag tijdens deze vakantie? Het museum heeft speurtochten voor de leeftijden 4 tot 12 jaar en op de vrijdagen het stoompracticum. Kijk voor informatie op de website Cruquius Museum (haarlemmermeermuseum.nl) of neem contact op met het secretariaat via de mail  secretariaat@shmdc.nl of per telefoon 023 528 5704.

advertentie
advertentie