De oplevering eerste woning Pracht468.
De oplevering eerste woning Pracht468. Aangeleverd

Sleutel voor familie Gravemaker als eerste bewoners Pracht468

8 februari 2023 om 19:15 Nieuwbouw

VIJFHUIZEN De eerste woningen van bouwproject Pracht468, een kleinschalige nieuwbouwwijk met in totaal dertig woningen, zijn woensdag opgeleverd. Projectontwikkelaar Wilma Wonen en HSB Bouw overhandigden gezamenlijk de sleutel aan de familie Gravemaker. 

“Toen wij ruim twee jaar geleden tekenden voor deze woning, waren wij nog met zijn tweeën”, vertelt de blije familie Gravemaker. “Inmiddels zijn wij met onze dochter Bobbi een gezin. Wij kijken er heel erg naar uit om van ons nieuwe huis ‘op de hoek’ ons thuis te gaan maken en te gaan settelen in Vijfhuizen.”

Na een succesvolle verkoop is de bouw van de woningen in november 2021 gestart. Nu, ruim een jaar later, zijn na een voorspoedige bouwperiode de eerste woningen opgeleverd. Naar verwachting krijgen de laatste kopers medio maart de sleutel van hun mooie woning.

“Pracht468 is een prachtige toevoeging aan het dorp Vijfhuizen, waar wij woningen hebben ontwikkeld met oog voor de woonwensen van de kopers”, vertelt Henk Robbertsen, projectontwikkelaar bij Wilma Wonen. “Wij zijn er trots op dat het een wijkje is geworden met een eigen karakter, dat mooi aansluit bij de bestaande omgeving.”

Pracht468 ligt aan de Spieringweg in Vijfhuizen en bestaat uit dertig ruim opgezette woningen. De nieuwbouwwijk heeft een mooie ligging nabij het historische hart en je woont hier heerlijk rustig in een groene omgeving met het centrum van Haarlem om de hoek.

De architectuur is geïnspireerd op beeldbepalende panden uit het historische dorp zoals het oude stationsgebouw en het graanpakhuis. Het project bestaat uit zestien fraaie herenhuizen en veertien halfvrijstaande villa’s. Vijf herenhuizen zijn vrije sector huurwoningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie