Afbeelding
Ton Dijkstra / BDU

‘Geraamte’ stolpboerderij De Landman blootgelegd tijdens renovatie

8 februari 2023 om 12:36 Nieuwbouw

HOOFDDORP De renovatie van de monumentale stolpboerderij De Landman op de hoek van de Hoofdweg en de Bennebroekerweg nabij het Tudorpark is in volle gang. De eerste sloopwerkzaamheden hebben het ‘geraamte’ van de boerderij blootgelegd. 

De voormalige fruitboerderij uit 1875 wordt in volle glorie hersteld en gaat na een grondige renovatie ruimte bieden aan vier zeer bijzondere woningen. Rondom de boerderij wordt een prachtig hofje aangelegd met 12 schitterende nieuwbouwwoningen.

De historische boerderij is inmiddels tot gemeentelijk monument verklaard. Dat heeft tot gevolg dat er aan de buitenkant in elk geval niets mag veranderen.

Wethouder Mariëtte Sedee liet eind 2021 weten, toen de plannen bekend werden gemaakt, erg ingenomen te zijn met het initiatief om De Landman een nieuw leven te geven. “Het wordt echt een pareltje. Dit is een schoolvoorbeeld van behoud van ons historisch erfgoed.”

De wethouder zou willen dat er meer verouderde boerderijen in Haarlemmermeer worden gebruikt voor ver- en nieuwbouw. Sommige boerderijen staan net als De Landman al geruime tijd leeg.

Een goed voorbeeld van hoe je een stolpboerderij een nieuwe toekomst kunt geven is de Margaretha’s Hoeve in Nieuw-Vennep. Deze boerderij biedt na een grondige renovatie onderdak aan ouderen en mensen met een beperking.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie