Een grote groep vrijwilligers heeft het centrum van Nieuw-Vennep schoongemaakt.
Een grote groep vrijwilligers heeft het centrum van Nieuw-Vennep schoongemaakt. Annemiek Cornelissen / BDU

Van kapstok tot heel veel plastic tijdens opschoondag

19 maart 2023 om 11:10 Natuur en milieu

NIEUW-VENNEP De opkomst bij de opschoondag zaterdag in het centrum van Nieuw-Vennep was fantastisch. De organisatie was in handen van Buurt Cleanup Nieuw-Vennep in samenwerking met de Dorpsraad Nieuw-Vennep en Centrum Nieuw-Vennep, die ook voor vrijwilligers had gezorgd. Gewapend met prikkers en vuilniszakken gingen maar liefst 29 vrijwilligers aan de slag in het centrum om vuil bijeen te sprokkelen. 

Er werd een flinke buit opgehaald. Opvallend waren drie lachgasflessen, die in de bosjes werden gevonden, maar ook een kapstok, afgeplukte narcissen en heel veel plastic. Volgens initiatiefnemer Axel Gunderson van Buurt Cleanup is het opvallend wat men zomaar op straat gooit. “We hebben zakken vol bijeen geraapt. Heel fijn is wel de saamhorigheid, iedereen doet mee. Jong en oud heeft haar steentje bijgedragen. Sommigen kwamen zelfs met eigen grijpers.” 

Iedere maand wordt er in Nieuw-Vennep opgeschoond door een vast groepje. “Het is fijn dat deze mensen steevast komen helpen. Dat is een goed signaal naar anderen en dat willen we hiermee bereiken. De Meerlanden komt na afloop netjes met een wagen voorrijden om de zakken op te halen en daar zijn we erg blij mee. De materialen worden gesponsord door NMCX, waaronder de hesjes, grijpers en zakken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie