Gewapend met schepnetten, knijpers en vuilniszakken gaan de kanoërs de strijd met het vuil aan.
Gewapend met schepnetten, knijpers en vuilniszakken gaan de kanoërs de strijd met het vuil aan. Aangeleverd

Kanovereniging de Waterwolf gaat de strijd aan met zwerfafval in het water

8 maart 2023 om 14:00 Natuur en milieu

HAARLEMMERMEER Veel van het plastic dat op straat zwerft, komt in het water terecht en vervuilt daarmee de natuur. Om aandacht te vragen voor het belang van schoon water, gaat Kanovereniging de Waterwolf, gewapend met schepnetten, knijpers en vuilniszakken, zaterdag 11 maart om 13.00 uur het water op. Vanaf de IJtocht in Floriande worden de kanoërs geholpen door de fractie van GroenLinks Haarlemmermeer.  

Uit ervaring weet kanoër Daphne van Houten dat er geregeld afval in de wateren van Haarlemmermeer drijft. “Het zat al een tijd in mijn hoofd om dit op te zetten en toen GroenLinks ons benaderde om dit gezamenlijk tijdens NLdoet op te pakken, leek dat ons erg leuk.” 

EIGEN PLEK

Kanovereniging de Waterwolf vraagt met deze actie tevens aandacht voor het ontbreken van een eigen locatie. In 2022 kreeg hun oude plek bij het Pannenkoeken Paviljoen in Cruquius een nieuwe bestemming. De vereniging wacht momenteel nog op een bouwvergunning om naast het dierenpension aan de Hoofdweg in Hoofddorp een nieuwe locatie te bouwen. “Dit moeten wij als vereniging helemaal zelf bekostigen. Met 70 leden, allen vrijwilligers, is dat een flinke kluif. Om de start mogelijk te maken zijn we een crowdfunding actie begonnen. Bijdragen zijn nog steeds welkom op https://gofund.me/98bda36d”, benadrukt Van Houten.

“We hopen met deze actie als GroenLinks te kunnen laten zien hoe belangrijk en maatschappelijk waardevol een kanovereniging voor de gemeente Haarlemmermeer kan zijn”, vult Kim van Goethem, GroenLinks Haarlemmermeer, aan. “Het is toch vreemd dat wij met zoveel water in en om onze polder, geen kanovereniging kunnen huisvesten als gemeente?”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie