Kees samen met zijn vrouw Gré.
Kees samen met zijn vrouw Gré. Eigen foto

Venneper Kees van Gerven 25 jaar zanger van ‘Zang en Vriendschap’

Mensen

NIEUW-VENNEP Voor Venneper Kees van Gerven was het vrijdag 14 augustus jongstleden precies 25 jaar geleden dat hij bij het het Haarlemmermeers Mannenkoor ‘Zang en Vriendschap’ (HMZV), toen nog ‘Hoofddorps Mannenkoor’ geheten binnenstapte. Hij maakte op dat moment de overstap van de ‘Veste zangers’, een mannenzanggroep uit Hoofddorp waarvan de dirigent naar elders vertrok.

Het was het begin van een 25-jarige zangcarrière als bariton bij HMZV. Persoonlijke hoogtepunten waren wel zijn deelname aan de ‘HMZV Barbershop Singers’ in 2014 alsmede het solo optreden met Cantique de Nöel, samen met 2 collega baritons tijdens het prachtige kerstconcert van 2019 in de Joannes de Doper kerk in Hoofddorp. Een kenmerkende eigenschap van Kees is ook dat hij vrijwel alles uit z’n hoofd zingt, een knappe prestatie voor een zeventiger!

ZINGEN Kees heeft het zingen van huis uit meegekregen. Zijn moeder zong de hele dag door, tijdens de afwas of een breiwerkje. Als jongen haalde hij zijn repertoire uit het zeer populaire liedboek ‘het zingende boertje’ en zong naar hartelust, ook op de fiets.

Behalve het zingen liep Kees ook warm voor andere hobby’s, zoals houthakken en atletiek, met name hardlopen. Meer dan 30 jaar coachte hij - tot vorig jaar - wekelijks een hardloopgroepje, maar was zelf ook een uitstekend atleet. 

Dat karakter vertoonde Kees ook in zijn werk. Na de lagere school voor hem geen middelbare school, maar direct aan het werk. Er moest geld verdiend worden voor het grote gezin. Overdag werken en ’s avonds aan de studie. Het resulteerde in een paar mooie boekhouddiploma’s. Daarmee vond de Venneper een goede baan als administrateur bij een groot internationaal bedrijf in Hoofddorp. Hij werkte er met veel plezier tot zijn pensioen.

GEZONDHEID Zijn sportieve leven en doorzettingsvermogen komen Kees en zijn vrouw Gré, al meer dan 53 jaar zijn levenspartner, goed van pas nu Kees al enkele maanden vecht tegen een zeer agressieve ziekte. Hoe dit zal verlopen is onbekend, maar Kees en Gré versagen niet en slagen erin om te genieten van de mooie dingen van het leven. Dat is voor Kees dus ook het zingen, dat ondanks Covid-19 recent weer is begonnen. Kees wil nog graag een tijdje door.

PENNING Maandagavond ontving de jubilaris - in het bijzijn van alle zangers van het koor - de erepenning en oorkonde van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond (KNZV) uit handen van KNZV bestuurder Henk van Kesteren.

Voorzitter van ‘Zang en Vriendschap’, Peter Roodenburg sprak Kees en Gré toe, overhandigde Gré een fraaie bos bloemen en overhandigde Kees de ‘Zang en Vriendschap medaille’.

Daarna toastten alle aanwezige zangvrienden op de jubilaris en zijn vrouw.

advertentie