Met behulp van een vrijwilliger van Humanitas komt de thuisadministratie weer op orde.
Met behulp van een vrijwilliger van Humanitas komt de thuisadministratie weer op orde. humanitas.nl

Humanitas Haarlemmermeer op zoek naar vrijwilligers

20 maart 2023 om 17:25 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Humanitas Haarlemmermeer helpt mensen die het even niet alleen redden. Vrijwilligers helpen mensen op het gebied van eenzaamheid, financiën, administratie, thuisadministratie en steun bij verlies en rouw. Met als doel dat deelnemers na enige tijd weer zelfstandig verder kunnen.

“Iedereen merkt dat het leven steeds duurder wordt”, zegt Wilma Lozowski, zij is secretaris Humanitas Haarlemmermeer. “De energiekosten zijn enorm gestegen en voor de boodschappen moet steeds meer betaald worden. Juist nu is het dus belangrijk om de financiën goed in de gaten te houden en gebruik te maken van de regelingen die er zijn om deze financieel moeilijke tijden door te komen. Humanitas helpt daarbij.”  

Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. En door omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld als een partner overlijdt, of bij een scheiding, of het kwijtraken van een baan. “Dan kan het gebeuren dat er schoenendozen vol bankafschriften op je wachten, of dat er rekeningen zijn die je allang had moeten betalen. Blijf niet te lang rondtobben, maar laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor.” 

Een vrijwilliger helpt de financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. “Ze zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje. Daarna kun je zelf je weg vinden in je eigen administratie en financiën. Een hele zorg minder. Bijna iedereen voelt zich na korte tijd enorm geholpen en na langere tijd kunnen mensen vaak weer zelfstandig verder.” 

GEZOCHT

Al dit werk op administratief en financieel terrein wordt gedaan door vrijwilligers. “We zijn heel hard op zoek naar mensen met administratieve kennis, die zelfstandig kunnen werken, en het leuk vinden om mensen die door de bomen het bos niet meer zien te helpen met hun huishoudboekje.” 

Humanitas Haarlemmermeer is in samenwerking met C. Bibliotheek gestart met een belastingspreekuur. In de maanden maart en april kunnen inwoners van de Haarlemmermeer hulp krijgen bij het zelf doen van aangifte. De geschoolde vrijwilligers van Humanitas hebben kennis van belastingen en helpen gratis.

Wil je meer weten? Kijk dan op www.humanitas.nl/afdeling/haarlemmermeer/ of bel ons 06-516 62 905.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie