Afbeelding
Aangeleverd

Stichting Holland-Oekraïne koopt busje voor vervoer van spullen in Kiev

8 februari 2023 om 08:18 Maatschappelijk

NIEUW-VENNEP Op de bus staat groot Stichting Holland - Ukraïne met daaronder tekst in het Oekraïens. De bus is aangekocht door de Stichting Holland-Oekraïne en gaat deze week nog richting Kiev. “Want daar is de bus voor aangekocht”, laat Stichtingsvoorzitter Dick Nijssen weten. “Met de bus worden de goederen, die wij met de grote vrachtwagens tot aan de grens brengen, verder vervoerd.”

De stichting werkt al jaren samen met Fond BLAGO-Ts in Kiev. “Twee vrouwen zorgen ervoor dat de goederen in een klein busje verder worden vervoerd. Dat busje was zo oud, dat je door de vloer heen kon kijken. Ik ben dan ook heel blij dat we dit busje hebben kunnen aankopen. Ze kunnen nu dan in ieder geval veilig op weg met goed vervoer. Want vraag me niet hoe ze het doen, maar ze doen het en brengen de spullen op de meest gevaarlijke oorlogsplekken.”

Wekelijks rijdt er een konvooi vanuit Nieuw-Vennep met goederen naar Oekraïne. Vrachtwagens vol met ziekenhuisbedden, aggregaten, blikvoer, luiers en blikvoedsel. “Het is hard nodig. Mensen hebben daar nu vooral behoefte aan slaapzakken voor in het veld en voedsel dat lang houdbaar is”, doet Nijssen nog maar eens een oproep.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie