Clubleden hebben heel wat langs de deur gelopen om Grote Clubloten aan de man te brengen.
Clubleden hebben heel wat langs de deur gelopen om Grote Clubloten aan de man te brengen. Grote Clubactie

Haarlemmermeerse verenigingen halen bijna 140.000 euro op tijdens Grote Clubactie

1 december 2022 om 09:39 Maatschappelijk

HAARLEMMERMEER Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Haarlemmermeer haalden samen 136.512 euro op. 

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

PITTIGE TIJDEN Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

BEDRAGEN Onderstaande clubs uit Haarlemmermeer haalden de volgende bedragen op, hiervan gaat 80% naar de club.

In Nieuw-Vennep is het SV DIOS die het hoogste bedrag heeft opgehaald, 9.033 euro. Gevolgd door Judo Yushi met 6.186 euro en KIOS met 5.049 euro. 

SV Hoofddorp haalden het hoogste bedrag in Hoofddorp op met 7.236 euro. Nummer twee en drie zijn Sint Maartengroep (5.829 euro) en Meer Dance & events (5.496 euro).

Voetbalvereniging Kagia uit Lisserbroek is goed voor een bedrag van 6.711 euro. Verder scoorde HC Spaarndam goed met een bedrag van 4.173 euro en scouting Terraqua uit Badhoevedorp met 3.150 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie