Afbeelding
Eigen foto

Koningin Astrid keek echt uit naar haar Koninklijke taken

15 april 2020 om 13:08 Maatschappelijk

NIEUW-VENNEP Kersverse Koningin Astrid Kwaailtaal-Beerendonk zou normaal gesproken op zondag 26 april haar eerste Koninklijke taak moeten uitoefenen, namelijk de openingsdans op het toen nog geplande Koningsbal in de Rustende Jager. Het coronavirus heeft echter roet in het eten gegooid en heeft de hele boel op z'n kop gezet.

Ook op Koningsdag zou de vijftiende Koningin van Oranjevereniging Beatrix het druk krijgen. Denk aan de opening van de Oranjemarkt in het centrum en het bezoeken van de markt in Getsewoud, een bezoek met gebak aan de bewoners van De Westerkim op het programma. Dit alles niet in de Oranje Jeep van Oranjevereniging Beatrix maar aangezien zij Esther Kroon, de OVB voorzitter die alles op de fiets doet, moet begeleiden zou het rondtoeren dit jaar op de OVB Oranje Fiets gedaan zijn.

De invloed van het virus op mijn dagelijks leven is erg groot.

KONINGIN Koningin Astrid Kwaaitaal-Beerendonk is bijzonder teleurgesteld dat zij dit jaar  haar Koninklijke Taken niet gewoon kan uitvoeren. “Ik had bijvoorbeeld graag die openingsdans gedaan en vind het jammer die taken op Koningsdag te gaan missen", laat Astrid weten. "Jammer dat ik op dit moment nog geen vervangende Koninklijke Taken heb doorgekregen want die had ik anders graag uitgevoerd. Helaas zit dat er nu nog niet in. De invloed van het virus op mijn dagelijks leven is bovendien erg groot. Ik heb op dit moment net als iedereen maar weinig sociale contacten. Jammer, want ik ben een echt familiemens en mis heel erg mijn vrienden die ik nu even ook niet meer zie. Daarom vind ik deze tijd helemaal niet leuk omdat er te weinig leuke momenten zijn. Van mij mag die lockdown dan ook snel over zijn.” 

Het blijkt voor Astrid Kwaaitaal-Beerendonk overigens nog steeds een raadsel waarom zij tot koningin gekozen is. Maar tot nu toe is de Venneper koninginnen verkiezing altijd een beloning geweest voor heel veel vrijwilligerswerk. “Ja, dat wel. Ik heb de afgelopen jaren inderdaad veel werk gedaan als vrijwilliger. En dat was dit jaar ook het plan.”

SOCIAAL Na Kitty Noordzij, Nynke Bosma, Greet Nieuwehuijse, Toos Pollemans, Corrie van Bremen, Paula Bus, Monique Beelt, Mien Potman, Tea Roubos, Truus Klek, Annelies Groenewoud, Petra Stroomer, Laïla Bouterse en Carla Beenakker werd de geboren en getogen Vennepse Astrid Kwaaitaal-Beerendonk als vijftiende koningin gekozen. “Ik heb het opgroeien in Nieuw-Vennep als klein kind al als erg prettig ervaren. Op latere leeftijd waren de uitgaansplekken als De Ring en bij Hans en Mien Potman echt een tweede thuis. Mijn man Marcel is een handige vent en samen hebben wij een hele lieve zoon en dochter, Jordy en Demi.” 

Ik heb het opgroeien in Nieuw-Vennep als klein kind al als erg prettig ervaren.

Na een uitstapje naar Hoofddorp is het gezin Kwaaitaal 9 jaar geleden weer in Nieuw-Vennep gaan wonen. Eerst in Getsewoud, maar sinds vorig jaar in de Dorpsstraat. Astrid werkte lang bij Dirk, maar sinds 11 jaar ‘met veel plezier’ bij het BP-tankstation langs de A4. Maar het zijn de bardiensten bij DIOS, de wekelijkse wasbeurten voor DIOS 4 (daarvoor liefkozend WAsrid of WAssie genoemd), het aanmoedigen langs de lijn bij SV Hoofddorp en RKSV DIOS, het helpen bij het invallen als vrijwilliger voor onder andere de Oranje6kamp waarbij het belangrijke voorzien van een natje en droogje voor de scheidsrechters, het zorgen voor Jan Schrama bij het beachvoetbal en volleybal, en het bijspringen bij diverse andere activiteiten van de Oranjevereniging. Meer dan voldoende zaken om haar verkiezing tot koningin van 2020 te rechtvaardigen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie