Van links af: mevr. C. Breuer (Teylingen), dhr. G. Oude Kotte (Aalsmeer), mevr. C. van Diemen (Adamas) , mevr. A. Osinga (Adamas) en mevr. M. Schuurmans (Haarlemmermeer).
Van links af: mevr. C. Breuer (Teylingen), dhr. G. Oude Kotte (Aalsmeer), mevr. C. van Diemen (Adamas) , mevr. A. Osinga (Adamas) en mevr. M. Schuurmans (Haarlemmermeer). Adamas Inloophuis

Burgemeester Schuurmans bij Adamas

Maatschappelijk Deel je nieuws

[NIEUW-VENNEP] Burgemeester Schuurmans, ambassadeur van Adamas, geniet met andere burgemeesters van een informatieve en inspirerende lunch bij Adamas Inloophuis.
“Adamas staat in Nieuw-Vennep, maar gasten uit heel Haarlemmermeer en daarbuiten, zijn van harte welkom en weten ons gelukkig steeds vaker te vinden. Daarom is het ontzettend mooi dat  alle zes de burgemeesters van gemeente Aalsmeer, Haarlemmermeer, Hillegom, Kaag en Braassem, Lisse en Teylingen, in ons comité van aanbeveling zitten en ambassadeur zijn van Adamas in hun gemeente”, aldus Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis.

[BETEKENIS] Een of twee keer per jaar komt het comité van aanbeveling bij elkaar. Bij de (nep) open haard en lekkere broodjes en bietenwraps met zalm worden diverse thema’s besproken, natuurlijk wel kanker gerelateerd. Waar staat Adamas, wat betekent Adamas voor mensen geconfronteerd met kanker, wat kan het inloophuis betekenen voor huisartsen, fysio en zorgverleners in het Spaarne Gasthuis.

[BEKENDHEID] “We signaleren met elkaar (oncologische) trends waar gemeentes en het inloophuis op in kunnen spelen, maar ook hoe de burgemeesters ons kunnen ondersteunen met het vergroten van onze naamsbekendheid bij hun inwoners. In gemeente Teylingen en Aalsmeer zijn wij bijvoorbeeld minder bekend dan in Haarlemmermeer of Hillegom. Fijn dat we dan concreet met elkaar kunnen kijken hoe we dit kunnen aanpakken”, aldus Osinga. “Een inloophuis waar je de warmte en veiligheid voelt van zorgzame gastvrouwen/heren en alle andere vrijwilligers. Hier ben je op de juiste plek om weer in je (veer)kracht te komen. Ik ben blij dat ik er onderdeel van mag zijn als ambassadeur”, vult burgemeester Marianne Schuurmans aan.

[WELKOM] Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 110 vrijwilligers die 7.000 bezoeken begeleiden. In het oncologiecentrum van het Spaarne Gasthuis werken 20 vrijwilligers die jaarlijks 7.500 bezoeken begeleiden. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies. Jaarlijks is er € 300.000,- nodig om de gasten kwalitatief hoogstaande begeleiding en ondersteuning te bieden.

advertentie