stop 11 - Dorpshuis De Kern, Weteringbrug
stop 11 - Dorpshuis De Kern, Weteringbrug Organisatie Kunstroute Ringdijk Zuid

kunst(fiets)route ringdijk zuid op 3 en 4 juni

27 mei 2023 om 16:26 Lokaal Deel je nieuws

“Kunst is genieten, genieten is een Kunst” 

De organisatie van de Kunstroute Ringdijk Zuid heeft voor de 2e editie weer 34 kunstenaars gevonden, die exposeren op 11 locaties gelegen aan of in de buurt van de Ringdijk Zuid.

Pak de fiets, de auto of ga lopen in Aalsmeerderbrug, Rijsenhout, Burgerveen, Leimuiderbrug en Weteringbrug en geniet van de mooie Ringdijk aan het water. Ook deze keer kunt u weer terecht bij het Fort Aalsmeer, Theetuin The Fig Tree, dorpshuis De Reede, dorpshuis Marijke, dorpshuis De Kern en aantal eigen ateliers om een kijkje te nemen en/of te kopen. De locaties zijn gemarkeerd met een vlag met het logo van de kunstroute. Er zijn verschillende kunstvormen te bewonderen zoals schilderkunst, mixed media, foto fine art, hoeden, sieraden, papierwerk, keramiek, glaskunst, houtbewerking en recycle kunst. Wilt u ook creatief aan de gang ? Er zijn een aantal kunstenaars die in het dagelijkse leven ook workshops/cursussen geven. Bij Atelier KerAmieke  (stop nr. 4) aan de Grote Poellaan 41 is een demonstratie Delftsblauw schilderen en een demonstratie op de draaischijf.

Bij Fort Boerderij Dijkzicht is OranjeLicht, een kunstenaarscollectief, die een weekend lang reflecteren “wat er is” op het Fort Aalsmeer. Door met een kunstenaarsblik te kijken wordt je als bezoeker meegenomen in de verborgen potentie van het hele fortterrein. Let op: openingstijden Fortboerderij beide dagen 12.00 - 16.00 uur.

Langs de Kunstroute worden een aantal Happy-Art Stones neergelegd, vind u een steen, neem een foto en deel op facebook - Kunstroute Ringdijk Zuid. U mag hem meenemen of laat deze verder zwerven!

De folder/routekaart is op elke locatie te verkrijgen, als ook bij Supermarkt Plus in Rijsenhout, Bloemenstal Rijsenhout, Palingrokerij Eveleens, Rozen en Radijs, tankstation Kees Wies en op de website www.kunstrouteringdijkzuid.nl vind u alle informatie. 

Veel Kunst- en Kijkplezier op zaterdag 3 en zondag 4 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie