Afbeelding
Frans Tol

Nieuw bouwplan Zuiderdreef

21 juni 2018 om 09:39 lokaal

NIEUW-VENNEP Terwijl dorpsraad en wijkraden eindelijk ook de politiek zover wisten te krijgen zich met het project Zuiderdreef te gaan bemoeien, blijkt dat de grond van het project vrijdag 8 juni na maanden van onderhandelingen door ontwikkelaar Nico Donker aan Piet Krop van Evers Partners verkocht te zijn. Die is van plan 'voor kopers betaalbare appartementen' te gaan bouwen.

Voor Donker was de verkoop van de grond op de hoek van de Hoofdweg en de Zuiderdreef een opluchting. "Ik heb mij met het plan voor vijf superwoningen inderdaad op de daarvoor te maken kosten verkeken en heb mij uit dit plan moeten terugtrekken. Daarna heb ik de gemeente gevraagd of ik er vijf te verkopen kavels van mocht maken in plaats van vijf woningen." Als het aan Krop ligt, gaat dat niet gebeuren. Hij wil er een appartementencomplex met betaalbare appartementen neer gaan zetten.

IRRITATIE Er is al langere tijd rumoer over het steeds verder verpauperende huis, dat in verleden eigendom was van de familie Van Maris. Het voor een groot deel afgebrande witte huis zorgt voor steeds meer irritatie omdat het er steeds minder appetijtelijk uit gaat zien en als entree van het dorp vanaf de N207 bepaald geen reclame voor Nieuw-Vennep is.

Ook voormalig wijkraadvoorzitter van Linquenda Rob Hoogendoorn ergerde zich aan de verpaupering en aan het feit dat mensen er steeds vaker hun vuilnis over het hek kieperden. Op 3 december 2017 schreef hij daarom een brief aan Forza!-raadslid Michel van Dijk: "Na het symposium in Hoofddorp heb ik bij u mijn verbazing uitgesproken over de gebrekkige uitvoering van handhaving inzake verpauperde panden en omgeving in Nieuw-Vennep. Als gezamenlijke raden (dorpraad en wijkraden) hebben wij hierover al een brief aan het college en de raad geschreven. Uit het antwoord blijkt dergelijke handhaving geen prioriteit te hebben."

Ondertussen had eigenaar Nico Donker al het aanwezige afval verwijderd en bracht Van Dijk het probleem ter sprake in de raadsvergadering. Hoogendoorn bedankt Van Dijk daar op 15 mei voor: "Dank voor de actie tot nu toe. Er gebeurt in ieder geval iets, want de schoorsteen wordt afgepeld tot niveau muren, de verbrandde dakspanten worden daarmee dus verwijderd, de houten kappen van de aanbouw worden vlak gemaakt en wellicht wordt het geheel zwart gesausd. Het idee is om dan met witte letters te vermelden dat er iets moois staat te gebeuren."

Dat er iets moois staat te gebeuren is dan ook de tendens van de mededeling van Nico Donker: ‘Wij hebben de intentieverklaring ondertekend, de officiële overdracht zal 15 december plaatsvinden. Vooraf zijn al bodem- en sonderingsonderzoeken geweest. Er is geen verontreiniging en Piet Krop is al volop bezig met het ontwerp."

Dat klopt, maar Krop is daarbij uiteraard gebonden aan de door de gemeente te verstrekken vergunning. "Dus weet ik niet hoeveel etages er mogen komen en hoe groot de appartementen mogen worden. Ik ieder geval wil ik het voor kopers betaalbaar houden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie