bloeiende perenbomen bij de Tocht met zicht op bollenveld
bloeiende perenbomen bij de Tocht met zicht op bollenveld Olmenhorst

Perenbloesem, bijen en brocante markt op Landgoed de Olmenhorst

6 april 2022 om 12:56 Lokaal Deel je nieuws

Donderdag 7 april brengt imker Maap Groenendijk de eerste twaalf bijenvolken om de perenbloesem te bestuiven. Later komen er nog 12 volken bij, specifiek voor de appelboomgaarden.

De bijen hebben de schone taak om de bloesem van bijna 65000 fruitbomen, waaronder de adoptie-appelbomen, te bestuiven zodat daar straks die heerlijke biologische appel of peer aan kan groeien. De temperaturen om uit te vliegen zijn hiervoor eigenlijk nog te wisselvallig. Om van bloesemknop naar bloesemknop te hoppen, heeft een honingbij het liefst temperaturen vanaf 10C. En die zijn er niet alle dagen!
Maar met een beetje doorwerken in de gunstige uren komt het bestuiven ongetwijfeld in orde.  
We vragen je gepaste afstand van de bijenkasten te houden. Ook de bijen houden van privacy. 

Naast de perenbomen lopen de kersenbomen achter de Fruitloods en de fruitbomen in de hoogstamboomgaard ook uit. De appelbomen staan in knop en het zal vanwege de kou nog even duren voordat deze prachtig roze bloeien.

Het landgoed is opengesteld voor publiek dat wil zeggen dat je altijd van zonsopgang tot zonsondergang welkom bent om te komen wandelen en genieten.

Brocante markt op 9 & 10 april

Ook wordt er as. weekend, 9 & 10 april een brocante markt georganiseerd waarbij je tussen de curiosa van wel 30 kramen kunt neuzen met kant, vintage, antiek en brocante.

De openingstijden zijn van 10.00-17.00 uur en de toegang bedraagt € 5,- (kinderen tot 12 jaar gratis).

Spaans en bloesem-inschrijfdiner

Bijzonder dineren kan je aankomende maand op 2 data op het landgoed.

Het Spaans inschrijfdiner wordt op 16 april in het Boshuis midden in de perenboomgaard georganiseerd met een mooie kans op uitzicht met bloesem.

Op 23 april kan je in de Fruitloods genieten van een bloesemdiner en heerlijke bijpassende wijnen terwijl de appelbomen buiten bloeien.

Meer informatie kan je vinden op de website: Olmenhorst.nl

Landgoed de Olmenhorst teelt al ruim 165 jaar appels en peren waarvan de laatste 15 jaar biologisch. Het authentieke landgoed, met haar monumentale gebouwen, ateliers, eigen producten zoals de Olmenhorst sappen, feestlocaties en 65.000 fruitbomen waarvan 10.000 adoptiebomen is uniek. Het landgoed ligt centraal tussen Haarlem en Den Haag, naast Lisse.

Landgoed de Olmenhorst: Lisserweg 481, info@olmenhorst.nl, 0252-413165

Perenbloesem
Bloeiende hoogstamboomgaard voor het Groene huis
Bloeiende hoogstam
bijenkasten in appelboomgaard
kersenbloesem
Perenbloesem
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie