De autocross staat garant voor spektakel.
De autocross staat garant voor spektakel. Archief

Accent op veiligheid bij feestweek Nieuw-Vennep

13 juni 2019 om 07:30 lokaal

NIEUW-VENNEP "Door terugtrekkende bewegingen van overheden, zoals politie, komen er meer regels op ons bordje te liggen", zegt voorzitter John Stassen van Oranjevereniging Beatrix. "Heel veel draait om veiligheid. En dat betekent veel papierwerk en dat we zelf beveiligers moeten inhuren".

De bezoekers zouden er weinig van moeten merken. De feestweek gaat zaterdag 14 juni van start met alle bekende en vertrouwde onderdelen. Dit jaar zijn er vier nieuwe activiteiten toegevoegd: jumpen, beachvoetbal, een jaarmarkt en een prutloop. De organisatie denkt dat deze activiteiten net zo succesvol zullen worden als de vertrouwde onderdelen. - ) beslist opnieuw een succes worden. De feestweek begint vrijdag 14 juni met de Motocross aan de Oosterdreef en eindigt zondag 23 juni met de wielerronde, de oecumenische dienst en het beachvoetbal.

MOTOCROSS De wedstrijden van de 29ste Motocross beginnen vrijdag 14 juni om 15.15 uur met quads. Daarna volgen de jeugdklasses, E-bikers, een MotoTriathlon en een tweede manche quads. Rond 20.00 uur zal daarvan de prijsuitreiking zijn.

Zaterdag begint het spektakel al om 8.15 met de jeugdklasses. Voor de volgorde van de wedstrijden per klasse die van 9.15 tot 18.00 uur duren is het raadzaam daarvoor de website te raadplegen. De prijsuitreiking zal rond 18.30 zijn. Bauke Bergsma, voorzitter van de vereniging die de Motocross organiseert, gaf uitleg waarom er vorig jaar geruchten waren over de mogelijkheid dat het de laatste keer had kunnen zijn dat het terrein aan de Oosterdreef nog voor de Motocross gebruikt zou kunnen worden. "Gelukkig waren deze geruchten niet waar". Wel waar is dat de Stichting Motocross Haarlemmermeer (MCH) de grond van de gemeente pachtte voor agrarisch tarief. Doordat het bestemmingsplan van agrarisch inmiddels gewijzigd was naar industrie en woningbouw en daardoor de pacht veel hoger zou uitvallen, zijn er onderhandelingen daarover met de gemeente geweest. Bergsma: "Ons pachtcontract is daardoor nog gelijk aan dat van het eerste jaar (2004) aan de Oosterdreef en heeft een één-jaarlijkse looptijd. Dus als de gemeente de grond verkoopt is de nog steeds gratis toegankelijke Motocross aan de Oosterdreef niet meer mogelijk. Maar het terrein is nog niet verkocht en de gemeente heeft toegezegd een eventuele verkoop zo lang mogelijk uit te stellen". En na een besluit van de KNMV kunnen dit jaar de klassen 125, 250 en 500cc, 2-takt en 4-takt in deze Motocross opgenomen worden.

VOETBAL Op 15 juni is er weer het Voetbal Kampioenschap Nieuw-Vennep. Een strijd bij VVC tussen allerlei teams van de Vennepse voetbalclubs DIOS en VVC. Vorig jaar won DIOS, dus VVC heeft wat goed te maken. Als afsluiting van het voetbalfestijn treedt Kris Kross Amsterdam op in de feesttent.

ZUIDERDREEF John Stassen: "Nu we leven in het 83ste levensjaar van Oranjevereniging Beatrix en richting de 15 jaar van het houden van de feestweek op het ijsbaanterrein gaan, moet ik zeggen dat ik heel content ben met die locatie. Bovendien is dat ijsbaanterrein met betegelde stukken flink opgeknapt. We hoeven dus niet meer met strobalen te sjouwen om het terrein begaanbaar te krijgen vanwege regenprut".

ECHTE TENT De Feestweek BV heeft al in 2017 een andere weg ingeslagen door een echte festivaltent op het terrein te plaatsen in plaats van een Aluhal (biertent) en vermaarde Nederlandse artiesten te contracteren. Voor de ingang van het terrein met de kermis zal er weer een poffertjeskraam staan. De kermis zelf zal woensdag 19 juni en zaterdag 22 van 13.00 tot middernacht open zijn. Op donderdag 20 en vrijdag 21 juni is dat vanaf 15.00 uur en zondag 23 juni vanaf 13.00 tot 20.00 uur. Woensdag 19 juni is er om 15.00 een Meet & Greet met het Zandkasteel en op Mega Kortingsdag, zondag 23 juni, zijn er de Living Dinosaurs. Stassen: "Vanwege een nieuw verkeerscirculatieplan zal de Zuiderdreef in een richting afgesloten worden, zullen de fietsen in de groenstrook langs de Zuiderdreef gestald moeten worden en zal er extra surveillance rond het terrein zijn".


ZESKAMP "Nee, opgeven voor deelname aan de Zeskamp gaat niet meer. We zitten gewoon vol". Zeskamp organisator Peter Bokhorst raadt belangstellenden dus aan maar gewoon te komen kijken. "Van 14.00 tot 18.00 uur hebben we in de leeftijdsgroep van 10 tot 12 jaar al 26 teams, in de leeftijd van 12 tot 16 al 24 teams en in de avond voor volwassenen vanaf 19.30 uur doen 28 teams mee. Ook dit jaar weer hebben we 10 andere leuke spellen. Het is dus eigenlijk geen zeskamp meer maar een tienkamp". Die woensdag is er nog de bridgedrive en treedt dj Jan Heineman in de feesttent op.

POLSSTOKSPRINGEN Donderdag is er aan de Zuiderdreef weer het polsstokspringen, sprietlopen en treden in de feesttent de Vrienden van de Feestweek Live op. Dat zijn Xander de Buisonje, Pascal Redeker en Mart Hoogkamer. Vrijdag zal daar de Edwin Evers Band optreden, start de Autocross, zijn er de beachvoetvolleybalwedstrijden en is er van 14.00 tot 16.00 uur in de feesttent de gratis toegankelijke Rotary Orangerie voor de ouderen. Met Rob van Rossum als presentator, met de muziekbingo, oliebollen en 2 gratis consumpties. John Stassen: "Iedereen kan dus voldaan weer naar huis".

AUTOCROSS Vrijdagavond start de 13de Autocross met de 2-uurs race. De autocross wordt door Oranjevereniging Beatrix in samenwerking georganiseerd met autobedrijf Langekamp & van Steen en crossvereniging RangPang. Zaterdag is het vanaf 10.00 tot 22.00 uur Super Autocrossdag met als hoogtepunt de eigen Venneper Klasse. Bestuurslid Wietse Tates: "Het is mooi dat het terrein aan de Oosterdreef ook voor deze 13de keer gratis toegankelijk is. Dat is mogelijk dankzij de vele sponsors. Wij zijn daar dankbaar voor. En ook dit jaar doen er weer een aantal dames mee. Mooi is bovendien dat er nu in de Juniorenklasse twee jeugdige Vennepers meedoen. Dat zijn de veertienjarigen Koen Wesseling en Wesley van Groningen. Wij zijn bovendien blij met de show van drie echte demo's die Parijs – Dakar gereden hebben. Voor de Venneper Klasse waaraan ongeveer 30 rijders meedoen, kan iedereen die een relatie heeft met Nieuw Vennep zich nog inschrijven. Voor de finale daarvan zal er nog een herhaling zijn van zo'n spectaculaire demorace".

VOLLE ZATERDAG Met helikoptervluchten, de jaarmarkt in de Venneperstraat, de Prutloop bij landgoed De Kleine Vennep, het beachvolleybaltoernooi bij de Rustende Jager, het jeugdkampioenschap vissen aan de Vivaldisingel, de gratis Kids Paardrijmiddag bij Stal 't Kabel, de Venneper Vrachtwagentrek, jumpen bij Freestyle Gymnastic in de Vespohal (2,50 euro entree), en het FIFA 19 PS4 toernooi bij DIOS (18.00 tot en met 22.00 uur) is de zaterdag spectaculair gevuld. Met ook nog de Q-Music Party in de feesttent als feestelijke afsluiting.

KERKDIENST Maar die afsluiting is er eigenlijk zondag 23 juni pas met de gezamenlijke oecumenische kerkdienst in de feesttent (vanaf 11.00 uur), de wielerronde vanaf 12.30 uur en vanaf 13.00 uur het Oranje Beach Voetbal bij de Rustende Jager. John Stassen: "De kerkdienst is met vijf voorgangers een activiteit van de Raad van Kerken. Dus voor alle veiligheid hebben wij zondag voor de kerkdienst en wielerronde weer meer beveiligers en verkeersregelaars moeten aantrekken".

KAARTJES Kaartjes voor de losse optredens kunnen voor 15 euro gekocht worden bij Vivant Venneperhof, Snackbar Ridderhof, B&B Broodjeszaak bij het NS-station en in Hillegom bij Kroon Parket in de Prinses Marijkestraat 2. Via internet komt er 1,20 euro servicekosten bij. Een passe-partout kost 50 euro.

Frans Tol

Ook voor kinderen is er genoeg plezier.
Spektakel gegarandeerd tijdens de Motocross.
Balanceren tijdens de Feestweek6kamp
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie