Ostiane Nkunga: 'Ik ben helemaal geen meisje-meisje. Ik draag niet veel make-up.'
Ostiane Nkunga: 'Ik ben helemaal geen meisje-meisje. Ik draag niet veel make-up.' Annemiek Cornelissen

Nieuw-Vennepse in finale Miss Supermodel Africa

8 februari 2019 om 07:30 lokaal

NIEUW-VENNEP De 18-jarige Ostiane Nkunga zit in de finale van de Miss Supermodel Worldwide Africa. Samen met nog negen andere finalisten maakt zij kans om haar land van herkomst te vertegenwoordigen in New Delhi in India. Voor Ostiane is dat Congo. Haar ouders komen namelijk uit Congo. De finale wordt gehouden op zaterdag 23 februari in het Word Fashion Center in Amsterdam.

Annemiek Cornelissen

De Nieuw-Vennepse schreef zich op een gegeven moment in als model bij een Facebookgroep, maar werd daar volgens haarzelf niet serieus genomen. "Op een gegeven moment werd ik door een fotograaf benaderd om model te staan voor make up en ik kreeg de foto's. Die heb ik geplaatst op Facebook en daarna kreeg ik allemaal aanbiedingen van fotografen. Het modellenwerk ging ik steeds leuker vinden. Ik besloot me op te geven voor Miss Supermodel Worldwide Africa, maar dat lukte niet via de website. Ik liet het dus maar".

Op een gegeven moment werd Ostiane echter benaderd door Valery van den Berg van Miss Supermodel Worldwide Africa om mee te doen en ze aarzelde geen moment. "Ik kwam wel later dan de andere deelnemers in de race, maar dat maakte niet uit, want het belangrijkste moment moest nog komen, het persevenement, waar gekozen werd wie de finalisten zouden worden. Dat was op 15 december".

Ostiane heeft de afgelopen maanden heel wat geleerd. "We hebben fotoshoots gedaan, leren lopen op hoge hakken op de catwalk en eigenlijk het allerbelangrijkste mezelf leren kennen. Dat was soms best wel heftig. Dan zaten we met zijn allen bij elkaar en moesten we over onszelf vertellen en wat we hebben meegemaakt".

Trainingen vonden iedere zaterdag plaats. "We moesten ook danspasjes leren, want dansen moeten we ook tijdens de finale, speechen en kijken waar je moet staan. Een ontwerpster gaat voor mij een traditionele jurk maken uit Congo en verder is er ook een ronde waarin we met bikini of badpak op de catwalk moeten verschijnen". Ostiane heeft heel veel zin in de finale. "Ik ga gewoon knallen".

De Nieuw-Vennepse is ook nog met haar opleiding Commercieel Binnendienst bezig. Hierna gaat ze de opleiding Media & Event doen. "Dat lijkt me leuk. Festivals organiseren of bruiloften, maar natuurlijk ook modellenwerk blijven doen of bij de televisie werken achter de schermen".

De vriendinnen van Ostiane hadden nooit verwacht dat ze aan de Missverkiezing zou meedoen. "Ik ben helemaal geen meisje-meisje. Ik draag niet veel make-up. Ik ben een straatachtig meisje en ineens presenteer ik dan mijn vrouwelijke kant. Dat vinden ze leuk, al hadden ze het niet van me verwacht".

STEMMEN Iedereen kan op Ostiane stemmen voor de social media ronde op www.misssupermodelwwafrica.com/vote. Zij is finaliste nummer 5 en heeft op het moment het meeste aantal stemmen". Ostiane heeft maar een ding voor ogen de komende tijd. "Ik ga heel veel genieten. Ik heb veel geleerd en mezelf leren kennen. Ook al win ik niet. Ik ben trots op mezelf dat ik zover gekomen ben. Ik word door onbekende gesupporterd, zonder dat ik daarom gevraagd heb. Dat betekent dat de mensheid nog steeds goed is".

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie