Afbeelding
import

Raadsfracties: regenboogvlag permanent bij raadhuis

10 januari 2019 om 17:37 lokaal

HOOFDDORP Onder de titel 'Vier de liefde' wordt donderdagavond een motie in stemming gebracht, die onder meer beoogd om de regenboogvlag permanent voor het raadhuis te laten wapperen. De motie is een initiatief van HAP-raadslid Sophie van de Meeberg. De fracties van GroenLinks, D66, SRH, EEN Haarlemmermeer en Gezond Haarlemmermeer dienen de motie mede in.

De motie is het gevolg van de Nashville-verklaring, waarin orthodoxe predikanten en christenen onder meer hebben aangeven homoseksualiteit af te wijzen. De verklaring heeft tot veel beroering geleid.

In de motie wordt de conclusie getrokken dat de omstreden verklaring veel mensen kwetst en dat deze eerder tot polarisatie dan tot dialoog leidt. Bovendien is de tekst schadelijk voor jongeren wiens seksuele identiteit nog in ontwikkeling is.

De regenboogvlag, symbool voor seksuele diversiteit, wordt tot dusverre alleen gehesen tijdens Coming Out Day, de dag dat er landelijk aandacht is voor seksuele diversiteit. De vijf fracties pleiten er dus voor om de vlag een permante plek te geven.

De Nashville-verklaring leidde eerder al tot schriftelijke vragen van de VVD, die wil dat het college openlijk afstand neemt van het stuk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie