Afbeelding
Ton Dijkstra

Hoger beroep in zaak megaclaim van TeleVerde

lokaal

HOOFDDORP Het college heeft besloten om in hoger beroep te gaan in de zaak van de miljoenenclaim van gebiedsontwikkelaar TeleVerde. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente vorige week gemeld.

De rechter bepaalde eerder dat de gemeente onrechtmatig heeft gehandeld tegenover TeleVerde in de ontwikkeling van grond in Badhoevedorp-Zuid. De claim wordt geschat op tenminste 265 miljoen euro. Bijzonder is dat de rechter heeft beslist dat de gemeente die claim direct moet betalen en niet een hoger beroep mag afwachten. Het precieze bedrag wordt echter in een aparte procedure vastgesteld.

[SPOEDDEBAT] De enorme schadeclaim leidde eerder onmiddellijk tot een spoeddebat in de gemeenteraad. Dat verliep chaotisch, omdat de juiste informatie nog niet beschikbaar was. Het college beloofde wel de raad uitvoerig te informeren als de uitspraak van de rechter was bestudeerd.

Er moest ook een beslissing worden genomen of de gemeente in beroep zou gaan. Dat blijkt nu het geval. Dat betekent dat het gerechtshof in Amsterdam zich opnieuw over de kwestie zal buigen. Wethouder Derk Reneman van Financiën heeft in de gemeenteraad gezegd dat de gemeente de mogelijke miljoenenclaim van TeleVerde kan dragen. Er hoeven geen draconische maatregelen te worden genomen om het huishoudboekje op orde te houden.

advertentie