Afbeelding
Henri Kok

GIG 2018 haalt ruim 7.775 euro op

lokaal

HOOFDDORP In een uitverkochte grote schaal van schouwburg De Meerse vond zaterdag 15 december een nieuwe, elfde editie van GIG plaats. Met de jaarlijkse benefietshow werd een totaalbedrag van 7.775,78 euro opgehaald voor de goede doelen Hospice Bardo in Hoofddorp en het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep.

Jongerenstichting GIG Haarlemmermeer organiseert jaarlijks een succesvolle benefietshow in de grote zaal van schouwburg De Meerse. Honderden jongeren in Haarlemmermeer krijgen door middel van deze benefietshow de kans hun talenten op een groot podium te vertonen.

[COMBINATIE] Deze talenten zorgen voor een unieke combinatie: zij tonen niet alleen hun veelzijdige talent, maar zetten zich bewust in voor de zieke en stervende medemens in hun nabije omgeving. Alle opbrengsten van deze benefietshow, de kaartverkoop en individuele donaties, gaan volledig en zonder aftrek van enige kosten naar lokale goede doelen Hospice Bardo en Adamas Inloophuis.

Benefietshow GIG bestaat uit drie onderdelen: de basisscholencompetitie, de jongerencompetitie en het non-competitieve gedeelte. Aan de basisscholencompetitie deden dit jaar drie basisscholen mee: de Vredeburg, de Caleidoscoop en de Optimist. Zij vormden een kinderkoor van tussen de dertig en veertig kinderen, studeerden een nummer met bijbehorende dans in en gingen zaterdag de strijd met elkaar aan om de felbegeerde GIG-prijzen, ter waarde van 250, 500 of 1.000 euro. Dit geld is te besteden ter bevordering van kunst en muziek op school.

[WILDCARD] De jongerencompetitie is er voor Haarlemmermeerse jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Via de website van de stichting konden jongeren hun auditie voor GIG 2018 uploaden. De vijf acts met de meeste stemmen stonden gegarandeerd op de planken. Daarnaast deelde de organisatie ook nog vijf wildcards uit.

Het non-competitieve gedeelte biedt ruimte aan jongeren die niet geselecteerd zijn voor het competitieve gedeelte, maar desalniettemin hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen en een bijdrage willen leveren aan de show.

[POPULAIR] Dat de benefietshow populair is, was te zien aan het feit dat de zaal na enkele minuten volledig uitverkocht was. Het 520 man tellende publiek werd getrakteerd op een afwisselend programma. Allereerst was daar de openingsact die met een reusachtige ballon en theatervuur een heus spektakel neerzette. Daarna werd de show op traditionele wijze geopend met een slag op een gong.

De Vredeburg beet het spits van de competitie af met het nummer 'Je bent pas gek' en won daarmee de tweede prijs. Daarna was het de beurt aan de Caleidoscoop die het swingende nummer 'Ik wil zingen' opvoerde en daarmee de eerste prijs in de wacht sleepte. De Optimist vertolkte met hun kinderkoor, bestaande uit nationale én internationale leerlingen, het nummer 'Pump it up!' en ontvingen de derde prijs.

[DANSDUO] Ook de jongerencompetitie barstte van het talent. Het was uiteindelijk dansduo Zoë en Susan aan wie de jury de derde prijs (250 euro) toekende. De tweede prijs (500 euro) werd toegekend aan de zeskoppige band JABB, Bram Mathiessen was de winnaar en won 1.000 euro.

advertentie