De nieuwe bewoners zijn blij met hun sleutel.
De nieuwe bewoners zijn blij met hun sleutel. Ymere/Martine Goulmy

Bewoners krijgen sleutel van huurwoningen Nieuwe Kom

12 september 2018 om 15:30 lokaal

NIEUW-VENNEP Lachende gezichten en glimmende sleutels in de nieuwbouwwijk Nieuwe Kom in hartje Nieuw-Vennep. De bewoners van de eerste opgeleverde dertien nieuwe sociale huurwoningen van Ymere aan de Jonkheer van de Pollstraat kregen vandaag de sleutel van hun nieuwe huis. "En nu naar binnen. Lekker klussen."

Krap een jaar na het begin van de bouw wordt de eerste reeks van in totaal 23 sociale eengezinswoningen en 41 sociale huurappartementen opgeleverd. Na het tekenen van de huurovereenkomst gaf Ymere-regiomanager Remco Pols de bewoners de sleutels van hun nieuwe huis.

SFEERVOL "In het centrum van Nieuw-Vennep hebben we in nauwe samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer en onze aannemer Thunnissen een prachtige en sfeervolle woonwijk kunnen maken waar je goed kunt wonen", aldus Pols. "Dat is belangrijk, want de vraag naar sociale huurwoningen in Haarlemmermeer is en blijft onverminderd groot!”

Het overhandigen van de huissleutels aan de eerste huurders is ook voor Pols een bijzonder moment. "Een huissleutel is eigenlijk heel symbolisch. Je draagt het altijd bij je, je kunt er deuren mee openen en herinnert je aan de plek waar je helemaal jezelf kunt zijn: thuis. Dat ik namens Ymere vandaag dertien huissleutels mag overhandigen van een nieuw betaalbaar huurhuis is dankbaar werk."

KLUSEMMER Naast de huissleutel kregen de bewoners van Ymere ook een klusemmer cadeau met schoonmaakmiddelen, gereedschap en verlichting cadeau. "Zo hoeven bewoners niet eerst naar de bouwmarkt en kunnen ze meteen aan de slag. En aan  de gezichten te zien staan ze te popelen. En nu naar binnen. Lekker klussen."

Kea Mosselveld (49) kan, na net kennis te hebben gemaakt met alle nieuwe buren, niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik ben zo ontzettend blij. Samen met mijn gezin woonden we eerst op een tweekamerflat. En nu deze woning met drie grote kamers en een mooie diepe tuin. Het is alsof een droom uitkomt", aldus Mosselveld. "We gaan hier nooit meer weg."

In de wijk Nieuwe Kom heeft Ymere het afgelopen jaar 63 eengezinswoningen (23 sociale huur, veertig koop) en 41 sociale huurappartementen gebouwd. De laatste sociale huurwoningen worden volgende maand opgeleverd.

Blik op de woningen in de Jonkheer van de Pollstraat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie