Hevige strijd tijdens de kortebaandraverij van vorig jaar.
Hevige strijd tijdens de kortebaandraverij van vorig jaar. Trudy Witteman

Kortebaandraverij Hoofddorp op 15 juli met volledig deelnemersveld

20 maart 2023 om 11:47 Evenementen

HOOFDDORP Corona is achter de rug en dus is naar verwachting het deelnemersveld aan de kortebaandraverij dit jaar weer op volle sterkte. “Zaterdag 15 juli gaat het gebeuren. Omcirkel deze datum met rood in jullie agenda.”

Jos Koeckhoven, voorzitter van Stichting Kortebaan Hoofddorp, laat tijdens de drukbezochte sponsoravond in eetcafé en partyzaal Tijnes weten dat het bestuur en de vrijwilligers er alles aan gaan doen om van het komende paardenfeest iets moois te maken nu alle coronamaatregelen zijn verdwenen. Daarom ook niet slechts 16 paarden zoals vorig jaar, maar naar verwachting een vol veld met 24 dravers die op de Kruisweg de strijd met elkaar gaan aanbinden. “En daarom ook is het fijn dat we ons weer gesteund weten door een grote groep trouwe en nieuwe sponsors. De prijzen van huur, catering en beveiliging schieten omhoog. Zonder jullie hulp is het evenement niet mogelijk”, aldus Koeckhoven die tijdens de avond vele schouderklopjes in ontvangst kan nemen van mensen die blij zijn dat het evenement opnieuw op poten wordt gezet. Een van hen is Theo Hoeke van Hoeke Holding en actief in de autobranche. 

“De kortebaan hoort bij Hoofddorp en moet dus in ere gehouden worden. Wij dragen er graag ons steentje aan bij”, verklaart Hoeke die er niet aan moet denken dat het paardenfeest op de Kruisweg hetzelfde lot beschoren zou zijn als het paardenfeest in het Haarlemmermeerse Bos. “Door het beroemde Concours Hippique is een streep gehaald. Vreselijk jammer. Liefst 37 jaar hebben wij het evenement gesponsord.”

Voorzitter Jos Koeckhoven merkt dat ondernemers blij zijn dat er in Hoofddorp opnieuw een mooi evenement met paarden wordt georganiseerd. “Maar vooral dat er weer een moment is om bij elkaar te komen, elkaar te ontmoeten, te netwerken en te genieten van een mooie race waar een wedje op de paarden een extra dementie aan geeft.” Er komt een samenwerking met onder meer Mysteryland met betrekking tot duurzaamheid. “Denk daarbij aan het invoeren van statiegeld op de plastic glazen.” Met zijn kenmerkende lach stroopt de voorzitter zijn mouwen op. “In Friesland zeggen ze: ‘it giet oan’. Wij houden het op: ‘We gaan der voor’.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie