Gerda Boone is dol op haken.
Gerda Boone is dol op haken. Annemiek Cornelissen / BDU

Creamarkt in De Symfonie een succes

20 maart 2023 om 09:20 Evenementen

NIEUW-VENNEP In Winkelcentrum De Symfonie worden regelmatig sfeerverhogende activiteiten georganiseerd voor het winkelend publiek. Dit om meer bezoekers te trekken. Zaterdag kon het winkelend publiek genieten van de creamarkt. In het winkelcentrum stonden 26 kramen met de meest uiteenlopende artikelen op het gebied van creativiteit. Het publiek kon niet alleen kopen, maar er was ook van alles te zien, want sommige standhouders gaven demonstraties of gingen gewoon ter plekke met hun hobby aan de gang.

Dit maakte het voor jong en oud leuk om de markt te bezoeken. Dat het overdekt was, had voor veel standhouders een voordeel. “Ik heb allerlei papier om kaarten te maken, dat kan niet buiten, één keer een rukwindje en het waait allemaal weg”, legt een standhouder uit. Heel leuk om te zien was dat een standhouder die poppenkleertjes verkocht, haar breinaalden had meegenomen en een nieuwe creatie aan het maken was. Een hot item tegenwoordig is Diamond painting en ook dit was vertegenwoordigd. 

HAKEN

Gerda Boone uit Nieuw-Vennep was present met gehaakte poppen, knuffels, versierde potjes en andere zelfgemaakte kunstwerkjes. Voor haar is het haken een uit de hand gelopen hobby geworden, waar ze vijf jaar geleden mee begonnen is. “Als ik niet werk, ben ik aan het haken. Ik vind dat heerlijk om te doen, ik kom er helemaal van tot rust”, aldus de Vennepse die als verkoopster in een modezaak werkt. “Vijf jaar geleden wilde ik iets voor mezelf gaan doen en ik besloot op YouTube te gaan kijken of er iets was dat bij me past. Al zoekende kwam ik bij haken terecht en ik zag dat je daar veel meer mee kan maken dan een eenvoudige pannenlap. Ik kocht een haaknaald en een bol katoen en ging aan de slag. Ik begon eenvoudig en werd eigenlijk steeds beter en nu kan ik er niet meer mee stoppen. Ik maak zoveel dat ik op een gegeven moment op markten ben gaan staan om te verkopen.” 

GEZELLIG

Gerda Boone vindt het vooral heel gezellig op markten. “Ik vind het leuk om een praatje te maken met de mensen die bij mijn kraam komen en natuurlijk nog leuker als ze wat kopen. In de wintermaanden maak ik nieuwe voorraad en in het voorjaar en de zomer sta ik op markten en braderieën.” 

Het is leuk om te zien hoeveel aandacht de Vennepse aan haar kraam heeft besteed. Haar prachtige poppen staan op standaards, de konijntjes zitten op plankjes. Het is gewoon een lust om er naar te kijken. Het was dan ook niet zo gek dat het een drukte van belang was bij haar stand. 

VOORJAARSMARKT

Op zaterdag 15 april wordt er wederom een evenement gehouden in Winkelcentrum De Symfonie. Deze keer betreft het een voorjaarsmarkt met een keur aan kramen met artikelen, variërend van damesmode, kinderkleding, cosmetica, cadeautjes en geurkaarsen tot verkleedartikelen aan toe. Deze markt wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie