Een Gazelle 'Retro Bike' te bewonderen tijdens de fair van vorig jaar.
Een Gazelle 'Retro Bike' te bewonderen tijdens de fair van vorig jaar. Jan Aukes

Retro Bike Fair brengt vintage fietsen naar de polder

15 maart 2023 om 13:00 Evenementen

NIEUW-VENNEP De hele middag rondstruinen tussen retro fietsen uit zowel het binnen- als buitenland. Het kan tijdens de Retro Bike Fair die plaatsvindt op zondag 19 maart in de Vanzantenhal. 

Op deze beurs, met meer dan 45 standhouders uit binnen- en buitenland, vind je niet alleen klassieke (race)fietsen, ook allerlei onderdelen, wollen fietstruien, frames en allerhande accessoires uit de vervlogen tijden van de wielersport zijn er te bewonderen. 

Het hoogtepunt op deze dag is toch wel de ‘Retro bike off the year’ verkiezing. Verzamelaars presenteren hier hun allermooiste retro fiets. Bezoekers krijgen een stembiljet waarmee ze mede bepalen welke ‘bike’ de mooiste is. 

Vorig jaar ging de prijs naar de prachtige Gios uit de jaren vijftig. “De eigenaar heeft de fiets met behulp van de fabriek in Turijn weer helemaal in nieuwstaat weten terug te brengen. In mijn ogen de terechte winnaar”, vertelt Wilco van der Hoorn, samen met Marcel Romein, de organisator van deze tentoonstelling van oude stalen racefietsen.

De deuren zijn zondag 19 maart geopend van 10.00 tot 15.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie