Nieuw dit jaar is 'Fiets um d'r in'.
Nieuw dit jaar is 'Fiets um d'r in'. Robert Joore

‘Fiets um d’r in’ nieuw onderdeel Feestweek Nieuw-Vennep

15 juni 2022 om 10:00 Evenementen

NIEUW-VENNEP Het mag én het kan weer: Feestweek Nieuw-Vennep. “De draaiboeken zijn afgestoft, partners en sponsoren benaderd en de vrijwilligers zijn weer enthousiast als altijd”, aldus Esther Kroon, voorzitter Oranjevereniging Beatrix. Veel activiteiten zijn bekend, maar er is ook iets nieuws, ‘Fiets um d’r in’. 

Na het eind mei zeer succesvol verlopen Trekkertrek Fun & Power Festival en afgelopen week de Oranje4daagse staat aankomende week de feestweek van Nieuw-Vennep op het programma. Voor de Vennepse inwoners dus geen gebrek aan evenementen in hun eigen dorp. 


De motocross is op de oude vertrouwde plek aan de Oosterdreef. - Robert Joore

Traditiegetrouw trapt de feestweek op zondag af met de Tent-Kerkdienst, een samenwerking van Raad van Kerken Haarlemmermeer Zuid en de Oranjevereniging Beatrix. Het grootste hobby motorcross spektakel van Nederland, Motocross Nieuw-Vennep, trapt echter al af op vrijdag 17 juni. Op het oude vertrouwde terrein aan de Oosterdreef heeft de organisatie weer een sloot aan deelnemers weten te strikken. Op de mooie baan wordt voor de 31e maal, onder de oergezellige Vennepse sfeer, op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni gestreden in diverse klassementen. 

Wie wordt de voetbalkampioen van Nieuw-Vennep? Zaterdag 18 juni aan het eind van de middag is bekend wie er met de beker vandoor gaat. Op het terrein van sv DIOS wordt er gestreden door diverse teams van VVC en DIOS. ‘s Avonds kan er gefeest worden tijdens het grote Après-Ski Festijn in de feesttent. Artiesten als ‘Ferry De Roze Flamingo’ zullen de tent laten ontploffen.

De Vennepse jeugd telt de dagen al af naar woensdag 22 juni.

Brenda Ippel, lid van de oranjevereniging, weet dat de ‘Oranje6kamp’ dit jaar een spektakel gaat worden. “De Vennepse jeugd telt de dagen al af naar woensdag 22 juni. Het is al helemaal vol, zowel bij de jeugd als de jongvolwassenen doen er 20 teams van 6 deelnemers mee. Op het evenemententerrein bij de feesttent wordt het een strijd van behendigheid met oudhollandse spellen, afgewisseld met opblaasbare stormbanen.” 

‘s Avonds is het de beurt aan de volwassenen die het gevecht aangaan. Het winnende team wordt direct na afloop gehuldigd. De avond wordt afgesloten met een gratis toegankelijk feest in de feesttent met onder andere DJ Jim Heineman. “Dat is echt een Venneps feest, een ons kent ons avond gezelligheid!”

Nieuw dit jaar is ‘Fiets um d’r in. “Dit spektakel vervangt het polsstokspringen, hiervan liep de aanmelding de afgelopen edities terug”, laat Esther Kroon weten. “In de sloot aan de Zuiderdreef wordt een baan gemaakt. Het is de bedoeling dat je op een fiets over een smalle balk richting de bel fietst in een zo snel mogelijke tijd. Mensen herkennen het wel van Ter land, Ter Zee en in de Lucht van de TROS, maar nu dus georganiseerd door Oranjevereniging Beatrix.”

‘Fiets um d’r in’ wordt gehouden donderdag 23 juni. Naast prijzen voor de snelste tijd, wordt ook de mooiste, creatiefste of origineelste outfit in het zonnetje gezet. 

Donderdag wordt ook in dezelfde sloot het ‘Sprietlopen’ gehouden. Volksvermaak, voor jong en oud, waarbij je over een horizontaal gelegen paal zo elegant, snel en droog mogelijk naar de overkant loopt. 

Via videootjes op Facebook promoten de deelnemers hun eigen postduif.

Speciale aandacht is er voor de ‘Oranje postduivenrace’. “Daar zij we vorig jaar tijdens corona mee begonnen”, vertelt Esther enthousiast. “Dat was meteen al een geweldig succes. Op zaterdag 25 juni zullen 13 speciale ‘oranje’ duiven in Frankrijk worden losgelaten. De duiven dragen de namen van bestuursleden van de oranjevereniging en van de 16e Koningin van Nieuw-Vennep, dit jaar Juliëtte Molenaar. Zij zijn al een jaar lang bezig om hun eigen postduif klaar te stomen voor de toch vanuit Frankrijk.” 

Een dezer dagen worden de 13 ‘oranje’ duiven en naamgevers via de socials bekend gemaakt. “Via videootjes op Facebook promoten de deelnemers hun eigen postduif. Op elke duif kan voor 2,50 euro worden ingezet op de overwinning. Stemmen kan tot zaterdag 7.00 uur.” 

Niemand minder dan Ronnie Tober komt vrijdagmiddag 24 juni in de feesttent zijn hits ten gehore brengen tijdens de Oranje Muziekmiddag. “De muziek gaat de middag maken”, aldus Brenda. “Zo is er ook een optreden van ons eigen dorpse ‘Smartlappenkoor Droger Kan Niet’. Ook zijn er kraampjes waar verenigingen zich promoten. Iedereen is welkom, niet alleen 50+. Gezelligheid alom, voor ouders met hun kinderen, vrienden, buren, noem maar op.”


Veel rook, stof en geduw bij de autocross. - Arjen Ellens

Zijn de sporen van de motorcross nog zichtbaar, vrijdag 24 en zaterdag 25 juni is het de beurt  aan Stichting Autocross Haarlemmermeer voor de 15e editie van de Vennepse Autocross. Traditiegetrouw vindt op vrijdagavond de 2-uurs cross plaats op het terrein aan de Oosterdreef.

De feestweek wordt zondag 26 juni afgesloten met de 2e editie van de ‘Prutloop’. Haal een nat pak op het parcours dat dwars door en over het Landgoed Kleine Vennep loopt. Vol met obstakels, veel water, prut en geklauter. 

Als je meedoet aan minimaal 3 onderdelen, maak je kans om de Young Champ van de Vennep te worden

Ook dit jaar kan er gestreden worden om de Champ en Young Champ van de Vennep. “Dit houdt in dat als je als volwassene meedoet aan minimaal 3 onderdelen in de feestweek, dus Prutloop, 6Kamp, Sprietlopen en/of Fiets um d’r in, kun je kans maken op de Champ van de Vennep Schaal en eeuwige roem”, legt Brenda uit. 

“Voor de kinderen geldt hetzelfde, als je meedoet aan minimaal 3 onderdelen, maak je kans om de Young Champ van de Vennep te worden. De schalen worden uitgereikt op zondagmiddag 26 juni na de Prutloop rond 16.00 uur.”

Vooraf opgeven met welke onderdelen je meedoet kan via info@ov-beatrix.nl.

‘Ik ga zwemmen...’ van Mart Hoogkamer schalt donderdag 23 juni door de feesttent. Samen met Rutger van Barneveld verzorgen zij een gezellig avondje voor de Vennepse jeugd. Een dag later, vrijdag 24 juni, is het de beurt aan de Snollebollekes. Van links naar rechts…. Vriend van de feestweek Pascal Redeker en Het Feestteam maken deze avond compleet. Traditiegetrouw komen de dj’s van Q-Music de feestweek afsluiten. Menno Barreveld en Alfons van Essen zijn zaterdag 25 juni van de partij. Kaarten voor de feestavonden zijn te bestellen via www.feestweeknieuwvennep.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie