Plaats van ondertekening was het sloopbedrijf VLZS, dat naast traditionele sloop ook innovatieve bedrijfsonderdelen herbergt als een materialenhub.
Plaats van ondertekening was het sloopbedrijf VLZS, dat naast traditionele sloop ook innovatieve bedrijfsonderdelen herbergt als een materialenhub. Aangeleverd

Haarlemmermeer kiest voor Circulair West

27 januari 2023 om 12:00 Duurzaamheid Tips van de redactie

HAARLEMMERMEER Haarlemmermeer ziet een steeds grotere rol voor de circulaire economie. Vandaar dat de gemeente ervoor heeft gekozen zich aan te sluiten bij de stichting Circulair West. Dit samenwerkingsverband brengt alle circulaire doeners in Noord- en Zuid-Holland samen die willen versnellen om toekomstbestendig te blijven. Circulair West rekent het daarbij tot haar inzet dat ze geen branche-specifieke oriëntatie kent, maar ondernemers juist inspireert door hen met bedrijven uit verschillende branches en sectoren te laten samenwerken.

“Circulariteit is al jarenlang een vanzelfsprekendheid in onze gemeente”, aldus wethouder Economische Zaken Marja Ruigrok. “Cradle-to-cradle is in Park 20|20 bijvoorbeeld het uitgangspunt. Naast onze goede contacten met de Metropoolregio Amsterdam op dit gebied vinden we een verbinding met de Provincie Zuid-Holland ook heel belangrijk. Samenwerking is alle kanten op nuttig en brengt iedereen verder.”

Inmiddels hebben zich 37 bedrijven, twee kennisinstellingen - waaronder de hogeschool Leiden - en negen overheden uit de regio zich bij het initiatief aangesloten. Gedeelde doelstelling is om de circulaire economie vanuit ketensamenwerking te helpen bevorderen. Binnen Circulair West werken ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten samen aan de opgave om bedrijfsactiviteiten circulair en daarmee duurzaam en toekomstbestendig te helpen maken.

Wethouder Marja Ruigrok heeft met kwartiermaker Leon van Ast van Circulair West met enthousiasme de samenwerkingsovereenkomst getekend. De looptijd is drie jaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie