Afbeelding
Pr

Deze grote, lieve aandoenlijke kerel heet Henkie

30 november 2022 om 14:00 Dieren

HAARLEMMERMEER “Henkie is bij ons afstand gekomen doordat hij niet goed op zijn plek zat bij zijn vorige eigenaar”, vertelt een medewerkster van SDO. “Hij zat daar niet lekker op zijn plek en had problemen aan zijn blaas, waardoor hij ook wel eens naast de bak kon gaan plassen. Dit was geen gewenst gedrag en zo kwam hij bij ons terecht.”

“Hier in de opvang hebben wij Henkie als een hele verlegen en onzekere kater leren kennen. Zoals jullie kunnen zien op de foto heeft Henkie echt behoorlijk overgewicht. Daarom staat hij nu ook op een streng dieet! En vanwege zijn blaasproblemen van vroeger, krijgt hij een speciale voeding. Dit is de C/D Urinary stress van Hills.”

Henkie is een hele lieve kat die het vertrouwen moet terug krijgen in de mensheid. Hij heeft behoorlijk wat meegemaakt en vind mensen daarom nu wat spannend. Maar als hij eenmaal dat vertrouwen in je heeft, is hij echt de liefste knuffel! Maar het heeft echt wat langer de tijd nodig voordat hij zover is.

“Wij zijn voor Henkie dan ook opzoek naar een rustig huishouden waar hij alle tijd krijgt om te wennen. Waar er absoluut geen druk op hem gelegd wordt en hij op zijn tijd de boel mag gaan verkennen. Henkie wordt niet geplaatst bij (kleine) kinderen in huis, dit is echt te veel stress voor hem. Honden is hij niet gewend en wordt hij ook niet bij geplaatst.”

Henkie was altijd gewend om buiten te komen. “Wij zoeken dan ook een huishouden waarbij het mogelijk is, dat hij na langere tijd van gewenning, weer lekker naar buiten toe kan gaan.

Heeft u genoeg geduld om deze lieve kerel het vertrouwen terug te geven in de mens? En om hem langzaam maar goed te laten afvallen? Zodat hij weer lekker in zijn vel gaat zitten. Neem 

dan gauw contact met ons op.”

SDO verzoekt om zo uitgebreid mogelijke informatie via de mail te sturen. Denk daarbij aan:

- De gezinssamenstelling (indien kinderen, de leeftijden)
- De woonsituatie (wel/geen tuin/balkon en hoe dat is afgezet)
- Werksituatie/werktijden
- Eventuele ervaring met katten
- Eventuele andere aanwezige huisdieren

“Op die manier krijgen wij een zo goed mogelijk beeld van de situatie. Vergeet niet uw contactgegevens inclusief telefoonnummer erbij te vermelden. Mailen kan naar: sdo@dierenbescherming.nl.”

Het is niet mogelijk om per e-mail of via de telefoon een kat te reserveren. Kennismaken met de asielkatten kan uitsluitend op afspraak na een uitnodiging, dit doen wij telefonisch. Bij meerdere gegadigden maken wij een selectie voor de uitnodiging voor het kennismaken op basis van de informatie zoals gegeven in de mail. Let op: katten dienen bij adoptie met een auto opgehaald te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie