Afbeelding
Eigen foto

SDO: “Ontmoet onze nieuwe bewoner Banshee”

Dieren

HAARLEMMERMEER Banshee is een knappe kerel van bijna 2 jaar oud. “Deze jonge god staat dus echt nog aan het begin van zijn leven”, aldus een medewerkster van SDO. 

“Al is Banshee nog niet zo lang op deze wereld, heeft hij wel al het een en andere meegemaakt. In de korte tijd dat hij hier rond scharrelt heeft Banshee al meerdere eigenaren gehad en niet de stabiliteit gehad die onze jonge god nodig had. Gelukkig kunnen wij nu een huisje voor hem zoeken, waarbij hij de rest van zijn leven mag blijven. Dit hebben we hem beloofd.”

“Banshee is een schat van een hond, maar je moet er wel wat voor doen. Je komt ook niet zomaar in zijn hart. Daar heb je het nodige geduld, liefde en vooral koekjes voor nodig. Op het begin vindt hij vreemde mensen gewoon echt ontzettend spannend. Want ja, wat komen ze nou precies doen? Wat staan ze daar nou? En waar praten mensen allemaal over? Omdat Banshee onze mensentaal niet helemaal begrijpt is het belangrijk dat wij hondentaal leren. Want goh, eigenlijk vertelt Banshee ons met zijn lichaamstaal precies hoe hij zich voelt. Het is dan ook van belang dat de toekomstige eigenaar van Banshee deze ‘hondentaal’ maar al te goed kent/leert.”

“Na al het harde werk en inzet van jou, zal Banshee laten zien wat hij jou kan geven. Want dat is onvoorwaardelijke liefde! Er komt een ware knuffelkont naar boven en wilt het liefst de hele dag door spelen. Hij is gek op balletjes! Daar kan hij zich de hele dag mee zoet houden. Ook is hij een kleine waterrat. Helaas is het nu iets te koud, maar van de zomer vindt hij het heerlijk om een plons te nemen.”

Buiten vindt Banshee leuk, maar ook spannend. Hij vindt het heerlijk als de zon op zijn knappe koppie schijnt en de wind door zijn haren gaat. Een plek waar hij lekker kan scharrelen en alleen met zijn bal kan spelen. En ja er staat alleen, Banshee vindt andere mensen en honden niet zo leuk. Hij is liever gewoon de hele dag met zijn eigen mens en zijn bal. Daarmee maak je hem ontzettend gelukkig.

Banshee is ontzettend leergierig en wilt maar al te graag nieuwe dingen leren. Het is daarom leuk om met hem een cursus op te pakken. En je bent gezellig samen en jullie kunnen er allebei wat van leren.

“Andere honden kan Banshee flink uitschelden. Dit heeft toch ook weer te maken dat Banshee het gewoon allemaal spannend vindt. Wij zoeken daarom ook iemand die hem daarin accepteert, maar ook met hem aan de slag wilt gaan om het beste in Banshee naar boven te halen. Zodat Banshee met minder stress door het leven kan gaan.”

Banshee heeft een beetje last van wagenziekte. Een kort ritje naar het bos of naar zijn nieuwe huis vindt hij natuurlijk geen probleem. Maar vaak en lang in de auto wordt hij toch wel misselijk.

“Banshee vraagt het nodige van zijn nieuwe eigenaar, maar weet ook wat hij er voor terug kan geven. Wil jij zijn onvoorwaardelijke liefde ? Kan je hem de stabiliteit geven die hij nog nooit heeft gehad? Zin in een cursus ‘hondentaal’? En niet te vergeten, kan jij hem de knuffels geven die hij zo verdient ? Stuur dan een mailtje naar  sdo@dierenbescherming.nl met daarin je woon-en werksituatie, ervaring en motivatie en wie weet ontmoet je hem snel.

advertentie
advertentie